Meghalt Stanley Kamel sorozatszínész

Vágólapra másolva!
65 éves korában meghalt Stanley Kamel tévés színész, akit újabban a Monk, a flúgos nyomozó-ban láthattunk, a címszereplő pszichiátereként.
Vágólapra másolva!

Stanley Kamel holttestére ügynökei és barátai találtak rá kedden a színész Hollywood Hills-i otthonában, a halált - a későbbi vizsgálatok szerint - szívroham okozhatta.

A színész legutóbb a Monk, a flúgos nyomozó-ban alakította a kényszeres ex-zsaru pszichiáterét, Charles Krogert, aki - a címszereplő lelki zavarainak sokasága miatt - elég sokszor feltűnt a színen. A Monkot alakító Tony Shalhoub a valóságban is kedvelte Kamelt, humorosnak, lélekben gazdagnak ismerte: "Szörnyen fog hiányozni" - nyilatkozta.

Kamel másik nagyobb szerepét a VIVA-ra frissen visszatért, klasszikus tinisorozatban, a Beverly Hills 90210-ben játszotta: itt Toni Marchette könyörtelen apját jelenítette meg. Szerepelt a Murder One című krimisorozatban is, ahol szintén pszichiátert játszott, nagyfilmben David Lynch legújabb alkotásában, az Inland Empire-ben láthattuk utoljára.

Termékeny színész volt, tehetségét - az IMDb tanúsága szerint - egy híján 120 tévés és filmes produkcióban megmutatta. Vendégszerepléseivel többek között olyan sorozatokhoz járult hozzá, mint a Mission: Impossible, a Kojak, a Charlie angyalai, a Knight Rider, a Star Trek: Az új nemzedék, a Vészhelyzet vagy a Hetedik mennyország.