Vágólapra másolva!
Az Olive magazin közvélemény-kutatása szerint a pucér szakácsként is ismert Jamie Oliver minden idők legjobb brit séfje, persze a tévések közül.
Vágólapra másolva!

Az Olive magazin közel kétezer embert kérdezett meg arról, hogy a tévében valaha szereplő szakácsok közül kit tartanak a legmarkánsabbnak, vagyis hogy ki a főzőműsorok legnagyobb ikonja.

Az olvasók közül legtöbben Jamie Oliverre szavaztak, aki a Jamie Oliver, a pucér szakács című műsorral robbant be a köztudatba - a pucérság persze nem a séf ruhátlanságára, hanem az általa elkészített ételek egyszerűségére utal.

A második helyet Delia Smith szerezte meg, aki szintén nem bonyolítja túl a főzést, inkább az alapvető konyhai műveleteket ismerteti meg a nézőkkel. Ő egyébként Nagy-Britannia legkeresettebb szerzője a témájában, könyveiből több mint 18 millió példányt adtak el.

A dobogóra felfért még a mocskosszájú Gordon Ramsay, aki többek között Ramsay, a konyha ördöge vagy a Fickó F-fel című műsorokban borzolja a közönség idegeit. A negyedik Rick Stein (Francia Odüsszeia a TV Paprikán), az ötödik Hugh Fearnley-Whittingstall (Kapa, kasza, fakanál) lett.

A listáról ismerős lehet még a hetedik helyet megszerző Nigella Lawson, illetve az őt követő piás szakács, vagyis Keith Floyd, akiről sajnos komolyabb rosszulléte kapcsán hallhattunk legutóbb.