Minimális erotika miatt háborognak

Vágólapra másolva!
A Parents Television Council (a Szülők Televíziós Tanácsa) most az NBC miatt húzta fel magát, szerintük a csatorna nincs tekintettel az úgynevezett családi órára. 
Vágólapra másolva!

A PTC a múlt héten még megdicsérte az NBC-t, amiért a hagyományosan családi órának tartott időszakban, vagyis este 8 és 9 között valóban a családokat célozza meg műsorkínálatával. A csatorna azóta kiesett a pixisből, a gyerekeiket védő szülők ugyanis három olyan jelenetet is találtak az adott idősávban, amely véleményük szerint rossz hatással lehet a csemetékre.

A szervezetnek két komédiasorozat, az Alec Baldwin nevével fémjelzett 30 Rock és a nemrég Paris Hiltont szerepeltető My Name Is Earl egy-egy epizódja szúrja a szemét. Előbbinek a Milf Island című betétjében, egy Survivor-paródiában láthattuk a helytelen jelenetet, amelyben pár nő leveszi a bikinifelsőjét és a tűzre dobja - igaz, a melleikből semmit sem lehet látni, a kamera a ruhadarabokra koncentrál. Ugyanígy a Milf Island követte el azt a szörnyűséget, hogy idősebb nők provokatív táncát mutatta be, melyet tinédzser fiúk figyelnek árgus szemmel.

A My Name Is Earl-ben azt kifogásolta a PTC, hogy az egyik szereplő megfogdosott egy női mellet. A szervezet elnöke, Tim Winter szerint ezek a jelenetek "átlépték az illendőség határát". Szerinte legalább a családi órának olyannak kéne lennie, hogy a szülők ne féljenek leülni a képernyő elé a gyerekeikkel, ebben az idősávban olyasféle műsorokat kéne sugározni, mint a The Cosby Show volt annak idején. Az NBC részéről egyelőre nem kommentálták az esetet.