Uri Geller miatt összeveszett a TV2 és a Bors

Vágólapra másolva!
Bíróság előtt kell védekeznie majd a Bors című napilapnak, mert a TV2 zokon vette, hogy a bulvárlap megtámadta A kiválasztott című műsorát.
Vágólapra másolva!

"A TV2 helyreigazítást kér, valamint jogorvoslatért bírósághoz fordul a Bors című napilap mai számában megjelent valótlan, rosszhiszemű állítások miatt" - tudatja közleményben a TV2. A csatorna mellette megjegyzi, hogy A Kiválasztott című műsor szavazásának eredménye kizárólag a nézőkön múlik, amit a TV2 informatikai bizonyítékai mellett egy közjegyző hitelesítő aláírása is igazol.

A Bors a TV2 cáfolhatatlan bizonyítékainak ismeretében, de azok teljes figyelmen kívül hagyásával valótlan, rosszhiszemű állításokat közöl mai lapszámában a csatorna A Kiválasztott című műsorának szavazásával kapcsolatban - állítja a TV2, mely szerint a napilap megsértette a hiteles tájékoztatás alapelveit.

Hitelrontás miatt a csatorna jogorvoslatért bírósághoz fordul, valamint helyreigazítást kér a bulvárlaptól. "A TV2 felháborítónak tartja, és mélyen elítéli, hogy az önmagát komolyan vehető napilapként hirdető bulvárújság az információk között önkényesen válogatva, rágalmaival tízezreket próbál gátlástalanul félrevezetni" - áll a közleményben.

A lap azt állítja, hogy az adás kezdete előtt a TV2 honlapján már olvasható volt, hogy mi fog történni A kiválasztott című élő műsorban. A Bors állítása szerint a csatornánál már hét óra előtt tudták, ki jut tovább, és ki esik ki, mivel cikkükben arról írnak, hogy szombaton kora este, háromnegyed hétkor (azaz jóval a műsor kezdése előtt) a következő címmel került fel egy anyag a honlapra: A Kiválasztott: Vicha Attila kapott mentességet. A csatorna szerint egy folyamatosan frissülő cikkről van szó (ami az interneten megszokott jelenség), mely eleinte más címmel és más információkkal volt kinn a weben, csak később került bele a lényegi információ.