Furcsa csere a Helyszínelőknél

Vágólapra másolva!
Egy különös csereprogram keretében egy epizód erejéig helyet cserél a Helyszínelők és a Két pasi - meg egy kicsi írógárdája.
Vágólapra másolva!

A Helyszínelők executive producere, Carol Mendelsohn még tavaly májusban egy televíziós fesztiválon fejtette ki véleményét, miszerint a két sorozat írói tanulhatnának egymástól. Már akkor bedobta az ötletet, hogy kis időre cseréljenek helyet, vagyis írjanak meg egy-egy epizódot a másik csapat szériájából: a Két pasi - meg egy kicsi egyik írója, Charles Lorre egyből kapott a lehetőségen.

Lorre amúgy is nagy rajongója a Helyszínelők-nek, így a részéről érthető, hogy kívánatos feladatnak látta az írócserét: "Zavarba ejtő és izgalmas, amit ők [a Helyszínelők készítői] csinálnak. Érdekes kihívás lenne, ha mi írnánk meg az egyik epizódot, amíg ők a mi sorozatunkon dolgoznának" - fogalmazott az író még tavaly. Csupán egyetlen kikötése volt a különmunkával kapcsolatban: semmiképp, a hitelesség kedvéért sem akart végignézni egy valódi boncolást.

Mostanra elkészültek az ominózus epizódok is, így a Helyszínelők csapata május 5-én a Charlie Harper házában történt haláleset után fog nyomozni, a Két pasi - meg egy kicsi alkotói pedig a Helyszínelők május 8-i részébe kontárkodnak bele. (A bemutatók időpontja természetesen az Egyesült Államokra vonatkozik, nekünk még várnunk kell a csereprogram keretében született részekre.)

Természetesen mindkét sorozatnak megmarad az eredeti műfaja, a hírek szerint csak bizonyos sajátosságok kerülnek át. Mindenesetre a CBS épp a napokban készített egy vicces kisfilmet arról, hogy milyen lenne a Helyszínelők főcíme, ha a széria éppen sitcom lenne.