Főszereplő távozik Smallville-ből

Vágólapra másolva!
A régóta rebesgetett döntés hivatalossá vált: a Lex Luthort játszó Michael Rosenbaum otthagyja a Smallville-t.
Vágólapra másolva!

Az ifjú Superman kalandjait bemutató Smallville egyik alap karaktere az ellentmondásos Lex Luthor, aki kezdetben barátságban áll a későbbi Supermannel, Clark Kenttel, de aztán gonosszá - egyszersmind a szuperhős fő ellenfelévé - válik.

A Lexet játszó Michael Rosenbaum már egy éve kijelentette, hogy már csak egy évadot hajlandó lehúzni a sorozatban, és most be is váltotta ígéretét, döntése hivatalossá vált. Ennek kapcsán levelet intézett a Smallville rajongóihoz, melyben megköszöni támogatásukat, hogy olyan csodálatossá tették számára az elmúlt hét évet.

"Ahogy azt mondani szokták, ideje, hogy új fejezetet nyissak az életemben és a karrieremben. Remélem, hogy sok örömet szereztem nektek az évek során, és Lex Luthor megformálása beváltotta a hozzá fűzött reményeket" - írja levelében Rosenbaum.

A színész viccelődik még egy sort arról, hogy reméli, rajongói akkor is követni fogják pályáját, amikor már kinőtt a haja - arra utalva ezzel, hogy csupán a Smallville-beli szerepéért vállalta a kopaszságot.

Közben a sorozatot futtató CW is kiadott egy közleményt, melyben nem mulasztják el megdicsérni Rosenbaum eddigi alakítását: "Ő az egyik legjobb tévés színészünk, aki szinte minden epizódban új rétegét jelenítette meg Lex Luthor karakterének".