Vágólapra másolva!
Az egy hónap múlva kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság mind a 31 mérkőzése élőben lesz látható a Magyar Televízióban, amely 1960 óta valamennyi kontinensviadalt közvetíti. A Híradó és Az Este is foglalkozik a sporteseménnyel.
Vágólapra másolva!

Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csoportmeccsek első és második fordulója idején 17.35 órától éjfélig az EURO 2008 uralja az m1-en a képernyőt. A csoportmeccsek első két fordulójában napi két-két összecsapás lesz, hatkor és háromnegyed kilenckor az m1-en. Az utolsó csoportkörben - meccskezdet 20.45 órakor - az izgalmasabbnak ígérkező találkozót az m1, a másikat az m2 adja. A mérkőzéseket másnap megismétlik, de 15 perces összefoglalók is lesznek esténként.

A Híradó és Az Este is rendszeresen foglalkozik az Eb-vel, illetve annak hatásaival, a döntő napján a Híradó például Bécsből jelentkezik, mivel aznap a fél kontinens Ausztria fővárosára figyel majd. Kert Attila hírigazgató szerint az Eb több, mint nagy sportrendezvény, ez Európa legjelentősebb fesztiválja 2008-ban, hatalmas gazdasági és kulturális hatással. "Ahogy a legutóbbi világbajnokság hozzájárult a XXI. századi Németország imidzséhez, új identitásához, így lesz rendkívül jelentős hatása ennek a tornának is" - tette hozzá, így a Híradó és Az Este két stábbal lesz jelen, hogy ne csak a gyepet, hanem a közeget is lássa a tévéző.

A négy-négy svájci és ausztriai helyszínről Egri Viktor, Gundel Takács Gábor, Somos Ákos és Somos Zoltán jelentkezik. A stúdióban a Zelinka Ildikó, Deák Horváth Péter vagy a Mérei Andrea, Török Olivér páros vezeti a műsort, szakkommentátorként két volt szövetségi kapitány, Bozsik Péter és Várhidi Péter, valamint az egykori válogatott hátvéd, Bánfi János működik közre. Gundel Takácsot a fiatalabbak az Áll az alku-val meg más TV2-es produkciókkal azonosítják, de ő a kilencvenes években a Telesport-nak dolgozott, és például az 1994-es világbajnokságról is közvetített.

Az Eb kapcsán indul a www.telesport.hu honlap, amelyen majd a pekingi olimpia eseményeit is követhetik a nézők.