Heti kérdés: a három kedvenc tévécsatorna

Vágólapra másolva!
Új sorozatunkban hetente más-más, de mindig a tévéhez köthető kérdést teszünk fel a televízióból ismert embereknek, képernyősöknek, színészeknek, műsorvezetőknek. Első kérdésünk logikusan az első tévés emlékre vonatkozott, de itt a második: ha csak három csatornát választhatna, mely három lenne?
Vágólapra másolva!

Hiába van már hatvannál is több magyar nyelvű csatorna, a közönyös, fásult arccal tévét bambuló néző gyakran érzi úgy, hogy hiába minden, sehol nincs semmi érdekes. Ha ráakad mégis valamire, akkor épp az utolsó három percet csípi el, ha pedig nagyon készül egy műsorra, akkor biztos közbejön valami, talán egy váratlanul betoppanó, sütivel érkező nagynéni, akit mégse illik kitenni azonnal.

Sokan azért morognak, hogy hiába fizetnek ezreket a kábelszolgáltatónak a negyven-ötven csatornáért, mert mindig ugyanazt a négyet-ötöt nézik. A huszonéves, szingli nő talán élete végéig meglenne Eurosport és Sport tévé nélkül, ahogy a negyvenes agglegény is szerfelett ritkán múlatja az időt a Zone Clubon vagy a Romantica csatornán. Kell ennyi tévé?

Heti kérdésünk így hangzik:

Ha csak három magyar csatornát fogna a készüléke, mely három lenne, és miért?

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hollósi Frigyes

- Az m1 mellett nem bánnám, ha lenne ATV-m, ott főképp a politikai témájú műsorokat szeretem. Friderikuszt is megnézem, de Kálmán Olgát egyenesen imádom. A kereskedelmi tévék közül nemigen tudnék választani, mert gyakran az egyszerű szórakozás irányába tolódnak el. Persze mindenhol akad egy-egy jó műsor, a Mokká-t is néha látom.


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

M. Kiss Csaba

- Furcsa ezt hallani egy tévéstől, de meglennék tévé nélkül is. Inkább könyvtárba járnék, mert folyton az az érzésem, hogy rengeteg könyvet kellene még elolvasni. A tudományos ismeretterjesztő csatornákkal is az a fő bajom, hogy egyre kevésbé tudományosak, egyre több a bulváros tartalom. Konkrét tévét tehát nem mondanék, de jó lenne egy klasszikus filmcsatorna, egy hírcsatorna, és nem bánnám, ha lenne egy sporttévém. Várom a foci-Eb-t, amúgy a lendületes, dinamikus amerikai sportokat kedvelem, a futball, az úszás, a vízilabda mellett. Most látom, hogy önző módon a gyerekeknek nem választottam tévét, de nem is baj, mert hamar felnőnek, és nézhetik ezt a hármat.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Kisó

- Nem vagyok tévéfüggő. Egész nap egy televízióban dolgozom, nem is volna jó, ha szabadidőmben is sokat tévéznék. Nem baj, ha egy napig nem kapcsolom be a készüléket. Ha három tévém lehetne, akkor a VIVA lenne az egyik, a munkám miatt, az RTL Klub a másik, többek közt Erős Antónia személyisége miatt, harmadiknak pedig az m1-et választanám, mert szeretem a Kultúrház-at.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Vad Kati

- Szeretem az ismeretterjesztő csatornákat, a Travelt, a National Geographicot, a Spektrumot, mindegyiken vannak érdekes filmek. A háborús, gyilkolós filmeket azért nem nézem meg, ellenben a mókás, szórakoztató adásokat igen. Ezek közül az egyik kéne, aztán a Paprika tévé, amit szintén szeretek. Nekem a főzés élmény, nem kötelesség. Harmadiknak egy mesetévét választanék. Csupó Gábor dolgait nagyon szeretem, a Fecsegő tipegők is kedves emlék, azaz a Nickelodeon jó lenne.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Bálint Antónia

- A nagyok közül az RTL Klub, a TV2, és nem bánnám, ha a Duna tévét is láthatnám. (A modell, egykori szépségkirálynő gyakorlatilag az összes nagyobb magyar tévének dolgozott az elmúlt tíz évben, így volt az RTL Klubon, az MTV-n, az MSaton is volt műsora, majd sokáig vezette a Lazac című reggeli műsort a TV2-n.)