Afrikában hősködik Jack Bauer

Vágólapra másolva!
Kétórás tévéfilmmel tér vissza a forgatókönyvírók sztrájkjának egyik nagy vesztese, a 24. A történet időben pár hónappal a hetedik évad, azaz a hetedik pocsék nap előtt játszódik.
Vágólapra másolva!

A kultszéria, mely az Alias-t is lehagyva kiemelkedik az akciósorozatok közül, november 23-án tér vissza a képernyőre, egy kétórás film formájában. Sutherland börtönbüntetése, de főképp az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja betett a 24-nek, mert időhiány miatt nem lehetett megvalósítani az eredeti koncepciót, a 24 részből álló évadot, melynek minden epizódja egy-egy órányi cselekményt mutat be.

A hetedik teljes évad előfutárának tekintett filmet Dél-Afrikában forgatják - korábban is volt olyan elképzelés, hogy a sztorit elviszik Los Angelesből a fekete kontinensre, és egy egész évad, azaz egész nap ott játszódik. Bátor szuperhősünk természetesen egy nemzetközi krízis közepébe csöppen, épp azon a napon, mikor az USA-ban új elnököt iktatnak be. Az elnöknőt Allison Taylornak hívják, Cherry Jones alakítja majd.

David Fury executive producer elmondta, hogy a kétórás filmben lesznek olyan elemek, melyeket eredetileg a hetedik évadra terveztek. Kérdés még, hogy a Fox sorozatának egyedi darabja két óra alatt játszódik-e vagy több napot ölel-e fel. Nos, a producer szerint egy kis előzetes cselekményt leszámítva marad a real-time formátum, melyet megszerettek a hívek. Az események időben pár hónappal előzik meg a hetedik évad nyitóképét, amiről persze nem szeretnénk többet mondani, hogy maradjon meglepetés is.