Túlélni egy brutális tévéshow-t

Vágólapra másolva!
Már cikkeztünk az európaiak számára meghökkentő japán tévéshow-król: a közeljövőben tíz amerikain röhögnek majd a szigetországban és hazájukban.
Vágólapra másolva!

Az I Survived a Japanese Game Show, azaz a Túléltem egy japán vetélkedőt már forog Japánban, és júniusban mutatja be az ABC. A hol vicces, hol szörnyen durva show-ban tíz olyan amerikai vetélkedik, aki eddig még nem hagyta el hazáját: most belecsöppennek a japán valóságba, benéznek a helyi tévés ipar kulisszái mögé, és közben vetélkednek, negyedmillió dollárért.

A feladatok közt akadnak olyanok, melyek a régi iskolai táborok egyszerű feladataira emlékezetnek (hátrakötözött kézzel megenni egy tejszínhabos süteményt, például), de a legtöbben van több csavar, olyan elem, amitől rengeteget lehet hibázni. Több japán tévéshow épül arra, hogy a vesztest csúnyán megbüntesse, hiszen - elméletileg - jóízűt lehet kacagni azon, ha valakit erősen fejbe vernek egy gumibottal, ha jeges vízbe zuhan, sikolyt hallatva, vagy rémülten kapkod levegőért, miután behabzsolt egy igen erős chilivel és más, csípős fűszerekkel feldobott levest.

A körülményes leírás helyett azonban inkább belinkelünk egy videót, amelyen jól elkapható a műsorok eléggé bizarr hangulata, egy emberi Tetris formájában: