Búcsúzik a Vacsoracsata

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub szépen lassan elteszi magát nyárra. Vacsoracsata például ma van utoljára, utána legfeljebb ősszel jöhet vissza a műsor.
Vágólapra másolva!

Egy-két héten belül kitör az RTL-nél a nyári szünet, mikor a műsorok egy része pihenőre tér. A Vacsoracsata című, délután otthon tevékenykedő háziasszonyok körében felettébb kedvelt főzőshow például ma látható utoljára, és legközelebb augusztus végén vagy szeptemberben lesz a képernyőn. A helyére a Balázs-show kerül, de csak öt adás erejéig.

A főzőműsort múlt héten a legnézettebb délutánon 834 ezren figyelték, ami igen magas, 46,5 százalékos közönségarányt jelentett, azaz a gasztroreality sávjában verhetetlen. A műsor a korai időpont miatt ugyan nem került a top 30-ba a célcsoportban, de a fiatalok körében is kedvelt.

Mint ismeretes, míg a Vacsoracsata eredeti licenc szerint ment, és ismeretlen, hétköznapi emberek mutatták be főzőtudományukat, addig az akkor ugyanazon sávban vitézkedő Hal a tortán többször is elpáholta az RTL-es műsort. A készítők így legyintettek a formátumra, és belátták, hogy legalább közepesen ismert médiaszemélyiségeket kell mutatni, hogy felkeltse a nagyik és kismamák érdeklődését. A sztárokkal feljavított Vacsoracsata eztán visszavette a vezetést, a TV2 pedig a Hal a tortán-t ki is menekítette a délutáni sávból - épp azon a héten, mikor az RTL Svábyt és Vágót dobta be.