Heti kérdés: nézünk külföldi tévét?

Vágólapra másolva!
Sorozatunkban hetente más-más, de mindig a tévéhez köthető kérdést teszünk fel a televízióból ismert embereknek, képernyősöknek, színészeknek, műsorvezetőknek. Első kérdésünk logikusan az első tévés emlékre vonatkozott, a második pedig arra, hogy ha csak három csatornát választhatna, melyik három lenne az. Harmadjára az élő adásról és a felvételről sugárzott műsorokról faggattuk a tévéseket, most a külföldi csatornákra kapcsolunk.
Vágólapra másolva!

Gyakran hallani azt a panaszt, hogy különféle szolgáltatóknál a csomagok felesleges csatornákat is tartalmaznak, amik helyet vesznek el olyan adóktól, melyek talán érdekesebbek lennének. Sűrűn említik a külföldi, idegen nyelvű tévéket, mert az angol vagy a német még csak-csak nézett itthon, a görögöt vagy a spanyolt száz tévézőből legfeljebb egy nézi, az is csak igen ritkán.

A magyar tévézőről amúgy is köztudott, hogy végtelenül kényelmes, azt szereti, ha szinkronizálva van a film, a sorozat, így a nagyobb tévék nem is mernek feliratos filmeket adni, még éjjel sem. A hazai tévéfogyasztó nem szeret olvasni, így például hiába kacérkodott a Viasat3 azzal a gondolattal, hogy késő este egy szituációs komédiát ne szinkronnal, hanem felirattal adjon le (ami például Skandináviában teljesen természetes), az ötletből nem lett semmi.

Heti kérdésünk: Néz külföldi csatornákat? Melyeket és miért?

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Bálint Antónia:

Inkább a magyarnyelvű csatornákra figyelek, de néha angol vagy amerikai tévékre is kapcsolok. Főképp akkor, ha valami olyan esemény van, ami az egész világot foglalkoztatja, akkor a BBC vagy a CNN jöhet szóba. A World Trade Center elleni támadás napján is csak ezeket néztük.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hollósi Frigyes:

Mindenevő vagyok, néha leragadok egy külföldi csatornánál. A technikát már soha nem fogom megérteni, de az csodálatos, hogy bárki otthonából belenézhet egy idegen kultúrába, hogy figyelheti akár az egyiptomi tévét is.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Vad Kati:

Nem igazán. Egyszer a kínai tévén maradtunk, érdekességképp megnéztünk egy harsány és látványos showműsort. Ugyan egy kukkot nem értettünk belőle, de a tartalom átjött. Furcsa élmény volt, csak ámultunk a túlzó gesztusokon.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

M. Kiss Csaba:

Kevés tévét nézek eleve, a külföldiek közül csak a hírcsatornákat, mint a BCC vagy a CNN. Tavaly amúgy eltöltöttem hat hetet Arizona államban, és a helyi kínálatot szemlélve rájöttem, hogy az MTV-n jobb riportok vannak, csak rosszabb az imidzsünk. Az USA-ban természetesen jobbak a kondíciók, több ember dolgozik egy anyagon, jobb a felszerelés, de nekem képileg unalmas volt, amit adtak.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Kisó:

Munkám miatt főképp a zenecsatornákat figyelem. Régebben az MTV Europe-ot néztem sokat, a német VIVA tévét, ugyanakkor hírek miatt a CNN-t és a BBC-t, ha gyorsan akarok információkhoz jutni. Angolul minden jöhet, de németül is értek. Készítettem már német nyelven is interjút, de azért az angol az igazi.