Vágólapra másolva!
Az MTV Örökös Tag Alapítvány kuratóriuma tegnap, május 22-én délután megválasztotta a közelmúltban elhunyt Antal Imre helyett a Magyar Televízió új örökös tagját. Titkos szavazással Horváth Lórántot, a köztelevízió egykori ügyvezető elnökét választotta meg a zsűri.
Vágólapra másolva!

A művészeti-gyártási szakember, Horváth Lóránt felvételvezetőként kezdte pályáját, majd volt gyártási igazgató is, az ő vezetése idején készült el az Óbudai Gyártási Centrum a hozzá tartozó technikai bázissal együtt. Ügyvezető elnökként 1998-ban reorganizációs tervet készített, hogy stabilizálja a közszolgálati televíziót. Nem tudta elképzeléseit megvalósítani, ezért lemondott, majd 1999. májusa után ismét gyártási alelnök lett, 2005-ig pedig a mindenkori tévéelnök mellett tanácsos. A szakember gyártásvezetőként több mint száz tévéjátékot és tv-filmet jegyez, de számos dramatikus sorozatban is tevékenykedett.

Az MTV Örökös Tag Alapítványt 2004. szeptember 27-én, Rudi Zoltán hozta létre. A zsűri tagjai: Horváth János, Esztergályos Károly, Szegvári Katalin, Szinetár Miklós, Wisinger István. Az MTV örökös tagjai: Balogh Mária, Bíró Istvánné, Bíró Miklós, Bednai Nándor, Czabarka György, Horváth Lóránt, Horváth Ádám, Kudlik Júlia, Lénárt István, Sík Igor, Vértessy Sándor, Vitray Tamás.