Berényiéket fenyegeti a Hal a tortán

Vágólapra másolva!
A Hal a tortán korábban délután elvérzett, és a rossz nézettséget szállító sorozatok helyére került a TV2 esti műsorrendjébe. Meghálálta a bizalmat, mert komoly ellenfele lett az RTL-es szappanoperának.
Vágólapra másolva!

Múlt csütörtökön TV2-féle gasztroreality fennállásának legjobb nézettségi adatait produkálta: a műsorra a teljes tévéző lakosság 36,2 %-a volt kíváncsi, szemben a Barátok közt 35,1%-os adataival, ráadásul a kereskedelmi szempontból legfontosabb korcsoportban (18-49) 37%-os nézettséget produkált a másik csatorna 35,6 %-os adataival szemben. Fontos megjegyezni, hogy a Hal a tortán előbb kezdődik és később ér véget.

A csatorna tehát elégedett a műsorral, mely délután csak addig volt igazán formában, míg a rivális RTL Klub ismeretlen emberek konyháit filmezte. A fél ötös sávból a TV2 kivette a főzőműsort, és betette a "halálsávba", a Barátok közt ellen (utóbbi műsort hosszú ideje nem tudta rendesen megszorongatni a jelenleg második legnézettebb földi sugárzású kereskedelmi tévé). A műsor aztán egyre jobb nézettséget szállított, gyakran közelítette meg a barátokat, így nem csoda, hogy még nem vonul nyári pihenőre.

Az RTL Klub már leállt a Vacsoracsatá-val, de a TV2 még kivár, a héten és a jövő héten biztosan lesz főzőműsor. Egy nagyon jó közönségarányt produkáló műsort látszólag értelmetlen húzás lenne levenni a műsorról, ugyanakkor lehet, hogy hamar kifárad a formátum, és őszre megunják a nézők: akkor viszont jön újfent a dilemma, hogy mivel lehet megfogni a Rózsa presszó népét.

A Hal a tortán-ban a héten Bagi Iván, Sándor Orsi, Komár Laci, Szandi és Nacsa Olivér főzőcskéznek, és egy-két napon belül eldől, vannak-e annyira érdekesek, mint a múlt heti garnitúra.