Bulival ünnepelte a TV2 a Halat

Vágólapra másolva!
Mint egy falat kenyér, úgy hiányzott a TV2-nek egy nézettségi siker: a múlt heti erős Hal a tortán-szereplés után nem hezitáltak sokat, meg is ünnepelték menten.
Vágólapra másolva!

A Barátok közt régóta mumus a TV2 számára, sehogy nem találta a csatorna a megfelelő ellenfelet, így Berényiék egy jó estén akár 2,2 millióra is feltornázták a nézettségüket, ami nagy befolyással volt az adott esték további adataira is. A TV2 tavaszra öt sorozatot tett be a szappanopera ellen, de ezek kudarcot vallottak, akadt olyan (mint például a Cukorbáró), melynek keserves számai láttán talán el is pityeredett valaki a Róna utcában.

A Vacsoracsata ellen délután halványuló főzőshow-val két dolgot tehetett hát a csatorna: megszünteti, mondván, ennyi volt a formátumban, vagy - egyfajta kétségbeesett lépésként, jobb híján - beteszi a halálsávba, ahol nyilván nem lesz gyérebb, mint a Miért pont Brian? vagy a cukornád- és rumbizniszbe kalauzoló Cane.

A Hal a tortán végül bevált, több vereség után egy estén nagyon megközelítette a rettegett riválist, mivel csütörtökön több néző volt kíváncsi Bódi Margó főztjére, mint a Barátok közt-re: a kereskedelmi szempontból legfontosabb korcsoportban (18-49) 37 %-os share adatokat produkált a Bk 35,6 %-os adataival szemben. A műsor egyébként hetek óta folyamatosan 30 százalék fölötti nézettséget hoz a TV2-nek.

Azon a csütörtökön A királynő kilences kezdése miatt az RTL korábban elkezdte a szappanoperát, s míg a Bk futott, addig az volt a nézettebb. A gasztroreality akkor erősödött meg, mikor az RTL Klub a hírblokkot és egy hosszú reklámszünet adott - tehát a görbék szerint valójában nem nyert a Hal a tortán a barátok ellen, jóllehet igen erős estét zárt. Az RTL Klub közlése szerint tegnap, kedden már nagy volt a differencia a két műsor közt, így nem kell rettegniük a Bk-híveknek, hogy ősztől kedvencük nélkül maradnak.

A csatorna arcai, a műsor készítői és természetesen a TV2 vezetői egy budai étteremben ünnepelték meg a régen szomjazott sikert. "Megmondom őszintén, nem tudom, mi az, amitől az egyik műsor sikeres, a másik meg nem. Annak mindenesetre örülök, hogy az a hét dobta meg a nézettséget, amikor mi főztünk. Egy kicsit a sajátomnak is érzem ezt a sikert, mert azt a hetet én nyertem meg!" - ünnepelt Liptai Claudia.