Soprano elment, de hagyott valamit

Vágólapra másolva!
A Christie's egy jótékonysági aukció keretében elárverez több olyan ruhát, melyet a Maffiózók szereplői hordtak a sorozatban. 
Vágólapra másolva!

A világhírű aukciósház, a Christie's június 25-én a popkultúra termékeiből ad el párat: a kínálatban szerepelnek olyan ruhák is, melyeket Tony Soprano, illetve családtagjai viseltek a Maffiózók című sorozatban.

A 24 darabból álló kollekcióban egy klasszikus összeállítással, Tony Soprano hálóruhájával is találkozhatunk: egyben hazavihetjük tehát a kék boxert, a fehér atlétát és a fekete-fehér csíkos köntöst, amihez még egy pár fekete papucs is dukál - feltéve persze, hogy van nálunk legalább 1000 dollár (körülbelül 155 ezer forint), ennyi ugyanis a kikiáltási ár.

A Christie's szerint ennek pont a dupláját éri a ruha, amit Soprano viselt, amikor lelőtték a hatodik évad elején: az ereklye értékét megdobja, hogy még rajta van a művér is, amit a jelenethez használtak. Ezenekívül eladják a kék inget is, ami a sorozat főcíme alatt, a kocsiban látható Sopranón.

Nyilván ezekre a cuccok iránt lesz a legnagyobb érdeklődés, de azoknak sincs okuk szomorkodni, akik szűkebb keretből szeretnének vásárolni, hisz más szereplők (Anthony, Junior, Paulie) jelmezei is szerepelnek az aukción. A bevételt egyébként jótékonysági célra, a sebesült amerikai katonák megsegítésére fordítják.

A kiváló kritikát kapott sorozat épp ma éjjel egykor ért véget az RTL Klubon: azért került éjfélre, mert a csatorna úgy ítélte meg, hogy rétegsorozat - és nem mellesleg a gyakori káromkodás miatt sem lett volna bölcs dolog betenni hétre. Az évad- és sorozatzáró epizód utolsó pár perce emlékezetes lesz mindenkinek, aki látta. Mikor az USA-ban vetítette az HBO a zárórészt, utána sokat vitatkoztak kritikusok és nézők, hogy botrányosan pocsék vagy ragyogó, kiváló és találó volt-e a zárójelenet. Érzelmek nélkül senkit sem hagyott David Chase megoldása, így nyilván célját is elérte.