Véget érhet a Simpson család

Vágólapra másolva!
A TV Zone egyik szerzője arról ír, hogy a frissen berendelt huszadik évaddal akár véget is érhet a Simpson család.
Vágólapra másolva!

A Fox hétfőn jelentette be, hogy ősszel jön a Simpson család huszadik évadja, a hosszabbítás azonban csak egyetlen évadra szól - mindenesetre a rajzfilmsorozat így is beállítja a Gunsmoke című westernsorozat rekordját, amely ez idáig a leghosszabb, főműsoridőben futó széria volt.

A TV Zone újságírója azonban a rossz oldalát nézte a dolognak, elgondolkodott azon, hogy az újabb megrendelés miért csak egy évadra szól: a Simpson család-nak már korábban voltak problémái a nézőszám fenntartásával, és ha ezen ősszel sem tud javítani, akkor elképzelhető, hogy leszedik a képernyőről.

A rajzfilmsorozat nézettsége négy évvel ezelőtt még átlag 9,6 millió volt az Egyesült Államokban: ez a szám azóta minden évadban csökkent, a legutóbbi szezonra már 7,7 millióra süllyedt. Ha nagyobb időtávlatot nézünk, a nézettség csökkenése még drasztikusabb: a Simpson család 1998 óta a nézői felét elveszítette.

Ráadásul a szinkronhangok épp a közelmúltban követeltek ki maguknak fizetésemelést, már 400-500 ezer dollár közötti összeg üti a markukat epizódonként. A sorozat előállításának költségeit ez igencsak megdobta, a TV Zone becslései szerint egy rész így már 5 millió dollárba kerül - ez a húsz epizódból álló évad esetében 100 millió dollárt jelent.

A költségnövekedést pedig elég nehéz lesz összeegyeztetni a nézőszám csökkenésével. A magazin természetesen a Foxot is megkérdezte az ügyben, de a csatorna részéről nem kívántak nyilatkozni.