Újra köztünk Az Angyal

Vágólapra másolva!
A Filmmúzeum újra műsorára tűzi Az Angyal című klasszikus krimisorozatot: hétfőn indul a harmadik évad.
Vágólapra másolva!

Bizonyára sokan emlékeznek még Simon Templarra, más néven Az Angyal-ra, aki sármos kalandorként bármilyen, kilátástalannak tűnő helyzetet megold. Az izgalmas kémtörténetek eredetileg 1962 és 1969 között futottak a képernyőn, a Filmmúzeum most éppen az 1964-65-ös, harmadik évadot szedte elő.

A több mint negyven éve felvett kalandok ma is izgalmasak tudnak lenni, vagy ha mégsem, hát a nosztalgiázás miatt érdemes őket újranézni. A főszerepet alakító Roger Moore hihetetlenül lazán hozza a figurát, ami - már csak a karakterek hasonlósága miatt is - jó bemelegítés volt neki a későbbi James Bond-filmekhez.

Az Angyal egykori sikeréhez nagyban hozzájárult a színész is: a történetet, The return of the Saint címmel már 1978-ban megpróbálták feléleszteni, a Ian Ogilvy főszereplésével készített változatra azonban már nemigen emlékszik senki - nem járt sokkal jobban Val Kilmer sem, aki egy filmváltozatban húzta a fejébe a glóriát. (A történetből egyébként mostanában is készül egy remake, a Rómá-ból ismert James Purefoyjal.)

Az eredeti sorozat harmadik szezonja hétfőn 19.05-kor indul a Filmmúzeum, és ezután csütörtök kivételével minden hétkönap, ugyanebben az időpontban láthatjuk az egyes epizódokat.