Vágólapra másolva!
Hosszan tartó betegség után, életének 76. életévében elhunyt Molnár Margit, a Magyar Televízió egykori szerkesztő-riportere, az első hazai főzőműsorok vezetője.
Vágólapra másolva!

Molnár Margit (1932-2008) azok közé az első "látható újságírók" közé tartozott, akik az ötvenes évek végén a Magyar Televízió adásidejének gyarapodásával kerültek át a rádiótól a televízióhoz. Szerkesztőként kezdett dolgozni 1959-ben az MTV Politikai Adások szerkesztőségének belpolitikai rovatában. Rövidesen elismert képernyős, Balogh Máriával együtt a hazai hírek és események tolmácsolója lett. Hosszú éveken át egyedül ő mutatta fel a képernyőn a család, az otthon és különösen a nők gondjait, ő készítette a többi közt A nő három szerepben és a Nők fóruma című sorozatokat. A Hét című magazinnak indulásától kezdve munkatársa volt, és rendszeresen vezette a Belépés csak tv-nézőknek című élő riportműsort.

"Mindegy, hol állt mikrofonnal a kezében: gyárban, kohó mellett, a szántóföldön, divatbemutatón vagy egy konyhában - először őrá kellett figyelni, s csak azután az eseményre" - írja Szegvári Kati KépernyŐseim című könyvében. Molnár Margit egyformán otthonosan mozgott a börtönök és a divatbemutatók világában. Merész riportfilmet készített a lányanyák megalázó helyzetéről, de ő vezette a nyolcvanas évek első főzőműsorait is, a Nemzetközi szakácskönyv és a Főzőcske, de okosan című produkciókat.

A Magyar Televízió egykori kiemelkedő munkatársát hosszan tartó betegség után, 76 évesen érte a halál. Molnár Margit temetése június 20-án 13 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben.

Forrás: MTV