Vágólapra másolva!
Szeptembertől jelentkezik a Viasat3 új saját gyártású valóságshow-ja, a Bár 2.0: már javában folynak az előkészületek, kedden éppen a reménybeli műsorvezetőket hallgatták meg. Ott jártunk a castingon, ahol többek között Kustánczi Lia, Majka és Rákóczi Ferenc is megmérettette magát. Nézze meg galériánkat és a Viasat által készített videót!
Vágólapra másolva!

Bizonyára sokan emlékeznek még, hét évvel ezelőtt indult el a Bár, az első magyar valóságshow. A versenyzők nem egy jól felszerelt villába, hanem egy Andrássy úti bárba költöztek be, ahol keményen dolgoztak, tulajdonképpen ők üzemeltették a klubot. Mint azt a Viasat3 programigazgatója, Hámori Barbara elmondta, a második széria már egy tökélesített verzió lesz, amit azért is fontosnak tartanak megcsinálni, mert a Bár talán az egyetlen hazai valóságshow volt, amellyel kapcsolatban nemigen alakult ki negatív vélemény.

A műsorvezetők válogatóját autentikus helyszínen, a Liszt Ferenc tér egyik elegáns kávézójában tartották: itt gyűlt össze a hét aspiráns, Béres Anett, Kustánczi Lia, Janky Balázs, Kembe Sorel, Majka, Rákóczi Ferenc és Szani Roland. Hámori Barbara kérdésünkre elárulta, mindenképpen hagyományos castingot akart tartani, annak ellenére, hogy a jelölteket már mind ismerhetjük a tévéből vagy a rádióból - szerinte a befutott arcoknak is jót tesz ugyanis a versengés.

A pályázóknak fel kellett konferálniuk a műsort, némelyiküket pedig még koktélkészítésre is rávette a döntőbizottság, mely Hámori Barbara mellett a show főszerkesztő-produceréből, Vörös Tamásból és a két mankóval érkező Gianni Annoniból állt. Elsőként a Danubiusról ismert Rákóczi Ferenc állt eléjük: hülyéskedett egy sort a fotósokkal, majd belekezdett véget nem érő szövegébe. Hámori szerint egyszerre volt jó és rossz ez a fajta rádiós szövegelés: egyrészt nincs olyan mondat, amiből Rákóczi ne tudna jól kijönni, másrészt viszont nagyon a nyelvre helyezi a hangsúlyt, nem játszik az arcával, a testével.

Rákóczi erre még egyszer előadta mondókáját, kicsit több mimikával, de ugyanolyan hosszan - a másodikként szerepelő Majka meg is jegyezte, "végül is csak egy 70-80 percet vártunk itt". A tőle megszokott lazaság a későbbiekben is megmaradt, de nem tudott elszakadni Való Világ-os múltjától, bármennyire is ezt várta volna tőle a döntőbizottság: egy furcsa (szinte csak gyümölcsből álló) koktél készítése közben például azzal viccelődött, hogy ő biztosan nem jelentkezett volna a Való Világ-ba, ha ott dolgoznia kell.

Forrás: [origo]

Együtt a jelöltek - még több kép itt!

Az RTL Klub egykori valóságshow-ja révén vált ismertté Béres Anett is, de ő például kikérte magának, amikor Vörös Tamás VV Anettnek szólította. Az aprócska lánnyal más volt a probléma: túl modoros volt, hisz a Forinteső vezetésével már kitanulta a kamera előtti viselkedést, és használta is a trükköket. A hunyorítás és az élénk mosoly a férfiaknál ugyan bejöhet, de a Bár 2.0 készítői nem ezt keresték, több természetességet vártak a leendő műsorvezetőtől.

Nem igazán tudta magát adni a másik női jelentkező, Kustánczi Lia sem, aki a modellkedés után az Ötös csatornánál kóstolt bele a tévézésbe. Ellentétben Béres Anettel, nála éppen a komolyabb gyakorlat hiánya okozta a merevséget, nagyon izgult, feszengett a kamera előtt.

Forrás: [origo]

Kustánczi Lia konferál - még több kép itt!

Sokkal lazább volt a UPC Telefonembereként és a Tornado együttes tagjaként is ismert Janky Balázs, akinek hangerejétől, dinamizmusától először a döntőbizottság is hátrahőkölt. Gianni aztán egy kis szituációs játékot kezdeményezett vele, hogy lássa, Janky képes-e másra is figyelni saját magán kívül, először gasztronómiai szakértőként, majd ÁNTSZ-ellenőrként diskurált vele az elképzelt műsorban.

Szani Rolandnál - akárcsak Rákóczi Ferencnél - szintén kiütközött a rádiós múlt, szövegelése közben egyáltalán nem figyelt az arcára, állandóan grimaszolt, amivel olykor épp a mondandóval ellentétes hatást váltott ki. Hámori Barbara szerint viszont kemény munkával jó tévés lehetne belőle, sőt megemlítette, hogy el tudná őt képzelni a TV6-on, ami egy Szanihoz illő "pasis csatorna".


A legjobban azonban Kembe Soreltől volt elragadtatva a programigazgató, róla semmi rosszat nem tudott mondani. Igaz, a 8 perc a konyhában szakácsa valóban profin oldotta meg a feladatot, annak ellenére, hogy igen rossz bőrben volt, mikor megjelent a színen, heves gyomorbántalmai miatt alig tudott elszabadulni a vécéről - Gianni viccelődött is vele egy sort: "Engedd el magad - de ne túlságosan."

A végső döntés ugyan még nem született meg, de Hámori Barbara kérdésünkre elárulta, hogy a hétből három komoly jelöltjük maradt, ezek egyike Kembe Sorel. A kamerával rögzített meghallgatást még újranézik Vörös Tamással, és ketten együtt fognak dönteni a műsorvezető személyéről.