Film készül a szülő férfiról

Vágólapra másolva!
Dokumentumfilm készül Thomas Beatie-ről, a transzszexuális férfiról, aki nemrégiben egészséges gyermeknek adott életet.
Vágólapra másolva!

Június 29-én kislánynak adott életet egy amerikai transzszexuális férfi, aki nőnek született, de később részlegesen férfivá operáltatta át magát - a nemváltó műtét során a méhét nem távolították el, így tudta kihordani a terhességet.

A történet szinte kínálja magát a filmes adaptációra, így nem csoda, hogy alig két hét elteltével a September Films már meg is vette a történet jogait. A televízióra készülő dokumentumfilm a tervek szerint a Discovery egyik alcsatornáján, a Discovery Health-en fog menni, legalábbis Amerikában - Nagy-Britanniában valószínűleg az amúgy is igen merész Channel 4-on kerül képernyőre.

Az egyórás dokumentumfilm magát a szülést is bemutatja, hisz a kórházban videóra rögzítették az eseményt. Emellett megvizsgálja azt is, hogy a férfi hogyan barátkozik meg a babával, miként illeszkedik vissza mindennapi életébe - ez utóbbi nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a média mennyire felkapta az esetet.

A készülő film természetesen ennél is mélyebbre ás, megkísérli visszaidézni Beatie nehéz gyerekkorát, illetve a kamaszévek kínlódását, amit a női testbe zárt fiúnak át kellett élnie.

A lelki traumák később is kísérték a férfit, a szülés levezetéséhez is nehezen talált megfelelő orvost, aki ne gúnyolódott volna rajta. Ennek ellenére rendes családban szeretné felnevelni gyermekét, olyanban, amelyben ő lenne az apa, párja, Nancy pedig az anya.