Sztárokat szívat meg az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Újabb külföldi licencet vett az RTL, és ősszel már el is indítja a részben a Survivor-re emlékeztető műsorát. Valóságshow lesz tehát bőven, mert a TV2 napi szinten adja a Megasztár-t, a Viasat3 pedig kinyitja a Bár-t.
Vágólapra másolva!

Külföldön sikerrel futó valóságshow kerül ősszel az RTL Klub képernyőjére: médiaszemélyiségek küzdenek a nézők rokonszenvéért, miközben megpróbálnak nem túl elkeseredett arcot vágni, a kellemetlen helyezetek miatt.

Az új produkció, a Celeb vagyok, ments ki innen! ismert szereplői - köztük Falusi Mariann és Palik László - egy egzotikus, de korántsem összkomfortos tájon teszik próbára túlélőösztöneiket. Kínjaiknak csak a nézők vethetnek véget. A műsor (I'm a Celebrity... Get Me Out of Here!) eredetileg az angol Granada London formátuma.

A show-ban hazai ismert embereket visz el az RTL valami dzsungelszerű tájra, ahol minden komfortot nélkülözve heteken keresztül kell kitartaniuk és túlélniük, a modern világ minden megszokott kényelmétől elszakítva. Nyomorúságos, nyomasztó körülmények között élnek majd, az ételt is maguknak kell megszerezniük, miközben ügyességi és fizikai feladatokat oldanak meg. A döntés hetente a nézők kezében lesz, ők dönthetik el, ki csoszoghat ki koszosan az erdőségből, ki vehet forró fürdőt a szállodában, ki ülhet repülőre, hogy hazajöjjön.

A műsor akár sikeres is lehet, mivel a nézők egy része nem bánná, ha a médiaszemélyiségek szenvednének is a pénzükért. Bő egy éve olvasóinkat kérdeztük meg, hogy milyen "sztáros" műsort tudnának nézni huzamosan. Ötezer voks után kiderült, hogy a rovat látogatói nem szeretik túlzottan a hazai médiasztárokat, mert 71,4 százalékban arra szavaztak, hogy zárják össze őket, éljenek heteket egy hitvány viskóban, szánalmas kalyibában: majd megnézzük, mire mennek egymással, a szűkös koszt, a szegényes körülmények közepette.

Mérsékelt sikert hozna egy sportos reality, ahol a zenészek-színészek-bulvársztárok egymással versengenének fociban, kosárban, lengőtekében - erre az opcióra 13,7 százalék bökött. A szervezetten, csoportokban főző celebek kunsztjaira alig 6,1 százalék lenne kíváncsi (ehhez képest siker volt a Vacsoracsata, a Hal a tortán), de az "Énekeljenek kieséses rendszerben" lehetőség sem villanyozta fel olvasóinkat. Az ötlet, hogy luxusvillába zárják a hazai sztárokat, és úgy készüljön velük valóságshow, már lejárt lemez, ez a válasz csak 4,2 százalékot hozott lázba.