Tévések titkos tervei

Vágólapra másolva!
Bő két hónapja indult sorozatunkban tévéseket kérdezünk ugyanarról: minden héten öten válaszolnak. Tudjuk, van-e példaképük, tudjuk, hogy melyik a kedvenc rajzfilmjük, mely csatornára kapcsolnak először, mely műsorok kihagyása okoz nekik fájó hiányérzetet. Most az álomműsorról faggattunk öt magyar képernyőst.
Vágólapra másolva!

Sorozatunkban hetente más-más, de mindig a tévéhez köthető kérdést teszünk fel a televízióból ismert embereknek, képernyősöknek, színészeknek, műsorvezetőknek. Első kérdésünk logikusan az első tévés emlékre vonatkozott, a második pedig arra, hogy ha csak három csatornát választhatna, melyik három lenne az. Harmadjára az élő adásról és a felvételről sugárzott műsorokról faggattuk a tévéseket, aztán a külföldi csatornákra kapcsoltunk, aztán a példaképek jöttek, majd a kedvenc animációs filmek, a naponta látogatott tévécsatornák, a korhatáros karikák, ezek haszna, értelme, megítélése. A kérdés ezúttal:

Mi álmai tévéműsora, amit soha nem utasítana vissza?

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Veiszer Alinda

Nincs olyan, hogy álmaim tévéműsora. Egy, a BBC-n látható Hard talk típusú műsort nagyon szívesen vezetnék. Ez egy félórás, beszélgetős, vitatkozós műsor, amihez nagyon lenne kedvem. De sok minden érdekel: főleg kulturális, politikai, közéleti műsorok. Ötleteim is vannak ezen a téren.

Azt hiszem, ebben a kategóriában semmit sem utasítanék vissza, mert a kérdés nálam inkább az, milyen műsort nem vezetnék. Például mindig nemet mondanék egy bulvárhíradóra.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Lévai Balázs

Sokszor nézem a BBC Prime-ot, ahol egyszerű, mégis szellemes, értékes műsorok vannak. Néha eszembe jut, hogy olyanokat kellene csinálni, de Magyarországon csak szűk réteget érdekelnének ezek. Szeretnék sport- és kulturális ismertterjesztő műsorokat is készíteni, de szerencsém van, mert a műsorötleteim zömét eddig megvalósítottam. Szívesen csinálnék egyszer könyvkritikai show-t, mert lehetne a könyvekről is többet beszélni. Kellőképpen éles véleményekkel szórakoztató, érdekes lenne a műsor, amiben 3-4 kritikus őszintén, elmésen vitatkozna a stúdióban, mondjuk, a Háború és béké-ről vagy Grecsó Krisztián könyveiről. Másik nagy vágyam egy sporttémájú dokumentumfilm-sorozat, amelyben a sport üzenete kapna főszerepet: milyen is az élsport, az edzések, a versenyek hangulata, pszichológiája.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Liptai Claudia

Nincs ilyen. Mindig az a legfontosabb, amit éppen csinálok. Olyat persze tudnának mondani, amit nem vállalnék el, de nincsen olyan, amire kifejezetten vágyom.

Talán azért, mert nem televíziós, hanem színésznő vagyok, bár már annyi mindent kaptam a tévétől és annyi mindent próbálhattam ki! És ha megkapok egy feladatot, akkor azt legjobb tudásom szerint próbálom megoldani.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Szántó Dávid

Egy olimpiai közvetítés természetesen - ezt soha nem utasítanám vissza. Gondolkoztam már azon, hogy jó lenne saját tévéműsort gyártani, akár szórakoztatót is, de biztos, hogy mindent nem vállalnék el.

Többféle műsorban kipróbálhattam már magam: ismeretterjesztő, szórakoztató, politikai területen is, ezek ma is érdekelnek. Elképzelhető, hogy csinálnék akár show-műsort is, de azért mielőtt elvállalnám, nagyon megnézném, hogy beleillik-e az elképzeléseimbe.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hajdú B. István

Nincs ilyen. Amilyen műsorokban ma részt veszek, azok nekem teljesen megfelelnek. Az álmaim, hogy olimpiát vagy vb-t közvetítsek, megvalósultak.

Ismerem a korlátaimat, kevés műsort tudnék olyan szinten megoldani, ahogyan én szeretném. Például hiába akarnék Milliomos-t vezetni, nem vagyok olyan művelt, mint a Vágó vagy a Vitray.

Mi volt élete első tévés élménye?
Ha csak három csatornát foghatna, mely három lenne? Miért?
Néz külföldi tévét? Melyeket?
Élőben vagy felvételről, melyik a jobb?
A kedvenc rajzfilm?
Az a fránya karika - korhatáros műsorok