A Mónika-show ellen készülnek

Vágólapra másolva!
A TV2 délutáni sávja is változik szeptembertől, napi, beszélgetős műsort indít a csatorna.
Vágólapra másolva!

A TV2 ősztől több új műsorral igyekszik beérni a jelenleg nézettségben vezető RTL Klubot, de nem csak az esti műsorsávban várhatóak változások (Megasztár napi szinten lesz), hanem délután is becsúszhat új műsor. Amennyiben a Hal a tortán marad az esti sávban, úgy kell valami nézett, napi program késő délutánra is, ugyanis csak amerikai sorozatok ismétlésével, vagy nagyobb tömegeket nem érkelő telenovellákkal nem lehet hosszan operálni, mert az meglátszik a fél hetes Tények nézettségén is.

A csatorna hivatalosan nem erősítette meg, de egy beszélgetős műsorral, egyfajta kibeszélő show-val készül a délutánokra. A hírek szerint nem Mónika-típusú műsort terveznek, de az is igaz, hogy nem lehet túl magasra belőni az értelmi szintet, mert a túlzottan értelmiségi eszmecsere is nézőriasztó hatással bír. Az RTL-es talkshow ellenfelét régóta nem találja a TV2, hiába vetette be Liptai Claudiát, Konta Barbarát, hiába okoskodott Jaupcsek Gabriella a délutáni sávban, csak részsikereket értek el, hosszabb távon mind elvérzett.

A nézettség persze akkor is számít, ha nem főműsoridőről van szó. A munkából hazatérők többsége háttértévézés mellett még hosszan tesz-vesz, matat, házimunkát végez vagy gyereket nevel, és nem feltétlenül nézi feszült figyelemmel, hogy a minidrámát rendező, rikoltozó Olga válna az egykedvű, erősen másnapos Sándortól, mert utóbbi sokat iszik.