Presszó 10: új magyar sorozat az MTV-n

Vágólapra másolva!
Szeptembertől új magyar sorozat indul az m1-en. A Presszó 10 történetét kortárs írók és fiatal forgatókönyvírók jegyzik. A hazai filmgyártás első HD technikával készült alkotásának forgatása a napokban fejeződött be.
Vágólapra másolva!

Sas Tamás első moziját, a Presszó-t 10 évvel ezelőtt, 1998 szeptemberében mutatták be, több díjat is kapott. Különlegessége, hogy a jeleneteket fix kameraállásból vették fel. A mostani produkció ugyanannak a presszónak az életét, mindennapi sorsokat, egyéni életutak összefonódásait, elválásait mutatja be 12x50 percben, szeptember és december között az m1 képernyőjén. Az epizódok televíziós vetítése után a történet egész estés filmváltozatát a mozik is műsorra tűzik.

A 10 évvel ezelőtti Presszó három barátnő és egy férfi tragikusan végződő szerelmi történetét dolgozta fel. A 2008-as produkcióban újjáéled a Presszó világa, amelyben valódi problémákat és elgondolkodtató helyzeteket ígér a rendező. Az új szereplők új történetei mellett felbukkannak a múlt hősei is. Ismét megkísértik sorsukat, adnak egy újabb esélyt maguknak. A három fő karakter közül Dóri szerepét annak idején Kecskés Karina, most pedig Kovács Patrícia alakítja. Borit Fullajtár Andrea, Annát Söptei Andrea játssza. Állandó szereplőként találkozhatnak a nézők Stohl Andrással, Herczeg Adriennel, valamint Szávai Viktóriával is.

A film és a tévésorozat forgatásán közel 130 színésszel dolgoztak, közöttük színészgenerációk egész sora megtalálható. A Presszó 10 epizódjaiban szerepel többek között Bán János, Benedek Miklós, Haumann Máté, Haumann Péter, Haumann Petra, Hernádi Judit, Hevér Gábor, Horváth Lili, Kautzky Armand, Kerekes József, Kolovratnik Krisztián, Kováts Adél, Nagy-Kálózy Eszter, Nemcsák Károly, Rudolf Péter, Stefanovits Angéla, Szacsvay László, Szarvas József, Tordai Teri, Tordy Géza és Törőcsik Mari.

Forrás: [origo]