A legjobban fizetett sorozatszínész

Vágólapra másolva!
Az itthon a Viasat3-on látható Két pasi - meg egy kicsi főszereplője, Charlie Sheen kasszíroz legtöbbet egy évben a tévéző sztárok közt.
Vágólapra másolva!

A Viasat3-on látható, Két pasi - meg egy kicsi című szituációs komédiában szereplő Charlie Sheen 825 ezer dollárt kap egy-egy epizódért, ami jelentős összeg, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy csak kereskedelmi félóráról van szó. Charlie Harper hedonista, csajozós, cinikus figurájának alakításáért tehát összességében több pénzt zsebel be, mintha készítene évente egy-két mozifilmet. Különösebb arcjátékra nincs is szüksége a sorozatban: az amúgy tényleg szórakoztató, gunyoros poénokkal alaposan megszórt szériában legfeljebb 2-3 arcot látunk tőle (fanyar, unott, flegma, netán semleges).

A második helyen William Petersen áll, aki Gil Grissomot alakítja a Helyszínelők-ben, neki 600 ezer dollárt utalnak a bakszámlájára minden egyes rész után (ennek ellenére elhagyja a CSI-t). A legjobban fizetett női sztár a sorozatok világában a magyar származású Mariska Hargitay, aki az Esküdt ellenségek: meggyalázott áldozatok egyik főkaraktere. Persze a sorozatok is jól fizetek, de az American Idol-nak is megéri dolgozni, ott Simon Cowell zsűritag például 50 millió dollárt kap egy évre. A magyar Mester Tamás aligha kap ennyit a Megasztár negyedik felvonásáért.