Hatmilliárdos hajótörés

Vágólapra másolva!
Az ősz egyik leglátványosabb sorozatának ígérkezik a Crusoe az NBC-n. A 13 rész negyvenmillió dollárt kóstált.
Vágólapra másolva!

Elmúltak azok az idők, mikor viszonylag szerény költségvetéssel össze lehetett dobni nemzetközi megmérettetésben is megfelelő sorozatokat. A Lost látványvilága 2004-ben magasra tette a lécet, egyes sorozatok igényes képi megvalósítása miatt az újabb szériák nagyon komoly költségvetéssel készülnek.

A Crusoe például az NBC egyik nagy dobása lehet, és a hazai reakcióidőket figyelembe véve akár 2009 elején már láthatja is itthon a magyar tévéző. A széria kétórás epizóddal (vagy duplarésszel) nyit majd. Elsőre 13 részt rendeltek belőle, ahogy ez a nagyobb tévéknél szokás odakinn. Közel 40 millió dollárért készül a produkció, ami 6,1 milliárd forint.

A főszereplő Philip Winchester itthon jobbára ismeretlen (egy Miami helyszínelők-ben feltűnt, de ez nem túl sok), a Pénteket alakító Tongai Arnold Chirisa pedig még annyira sem híres - talán majd eztán. A premier október 17-én lesz, de a csatorna téli-tavaszi rajtra is tartalékol, úgynevezett midseason-sorozatokat, mint a szintén látványosnak ígérkező Merlin vagy a The Listener, amelynek főhőse egy gondolatolvasó parafenomén.