Perelne a TV2 a kiszivárgott forgatókönyv miatt

Vágólapra másolva!
Kikerült az internetre a TV2 készülő valóságshow-jának forgatókönyve: a csatorna bűncselekménynek tartja a dokumentumok kiszivárogtatását, így feljelentést tett.   
Vágólapra másolva!

Múlt pénteken a comment.com részleteket tett közzé a TV2 készülő valóságshow-jának forgatókönyvéből, a cikk végén pedig arra is útmutatást adott, hogy honnan lehet letölteni az első epizódhoz tartozó leírást.

A Kolumbiai kapcsolat néven megtekinthető fájl egy Hargitai Beával készülő realityre utal, amely a modell és kolumbiai kedvese, Juan kapcsolatát, illetve esküvőjét mutatná be.

A kiszivárgott forgatókönyv nem mondott újat azzal kapcsolatban, hogy az úgynevezett valóságshow-k történéseit is felvázolják előre, a mód viszont, ahogyan az internetre kikerült, a TV2 szerint "felfoghatatlan és etikátlan".

Bár a médiában nem ritka, hogy bizonyos információk idő előtt nyilvánosságra kerülnek, ilyen lépésre (egy teljes forgatókönyv kiteregetésére) eddig nemigen volt példa. "Talán nem alaptalan az a felvetésünk, hogy az anyag kikerülése mögött komoly konkurenciaharc húzódhat" - nyilatkozta a csatorna szóvivője, Magyar Rita.

A TV2 büntetőfeljelentést tett, közleménye szerint azért, mert "az anyag felkerülése komoly anyagi és erkölcsi kárt okoz a csatornánknak, azok pedig, akik a nyilvánosságra hozatalában közreműködtek, a gazdasági titok megsértésének bűncselekményét követték el".