Vágólapra másolva!
Szombattól kezdve vidám hétvégéket ígér nekünk a Filmmúzeum: indul a Best of Folytassa... című brit vígjátéksorozat.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg némileg szerencsésebb címet (Carry On Laughing) viselő Best of Folytassa... a Folytassa...-filmek legmulatságosabb jeleneteit szedi össze egy 13 részes sorozat keretében.

A nagyfilmekből 1958 és 1978 között 29 készült, így bőven volt miből válogatni - igaz, az utolsó évek termése nem férhetett bele a szériába, hisz azt 1975-ben állították össze.

A Gerald Thomas rendezte vígjátékok többnyire a helyzetkomikum, a börleszk és a paródia eszközeivel mutatják be nemcsak az akkori angol valóságot, hanem történelmi korokat is.

A Folytassa...-sorozat foglalkozik például az egészségüggyel (Folytassa, doktor! és több más film) és az oktatással (Folytassa, tanár úr!), de elferdített formában feleleveníti Antonius és Kleopátra románcát (Folytassa, Kleo!), valamint Kolombusz utazását (Folytassa, Kolombusz!) is.

A pikáns jelenetektől sem mentes vígjátéksorozat első két részét augusztus 16-án és 17-én 18.50-től láthatjuk a Filmmúzeumon, a további epizódok szombatonként és vasárnaponként ugyanebben az időpontban kerülnek adásba.