1,6 millióan drukkoltak a pólósoknak

Vágólapra másolva!
Az épp tévénézők 60 százaléka látta vasárnap délelőtt, amikor a férfi vízilabdázók tiszteletére felvonták a magyar zászlót Pekingben. A záróünnepség viszont csak minden ötödik tévézőt érdekelte.
Vágólapra másolva!

Az MTV napi átlagnézettsége a pekingi játékok ideje alatt megegyezett a két nagy kereskedelmi csatornáéval. Az első aranyat szerző Vajda Attila pénteki eredményhirdetését 625 ezren látták, a Kozmann-Kiss kenupáros dobogóra lépését pedig 640 ezren, a tévénézők 44 százaléka. A női négyes ezüstéremének átadását 672 ezer néző kísérte figyelemmel.

A szombaton zajló kajak-kenu futamokat már kétszer ennyien tudták nyomon követni. 900 ezren látták Kovács Katalin és Janics Natasa győzelmét, és még ennél is többen kapcsolták be tévéjüket a vízilabdadöntőre. A Magyar Televízió két csatornáján összesen 1 millió 467 ezren nézték átlagosan a mérkőzést. Az eredményhirdetés 1 millió 638 ezres nézettsége azt is jelenti, hogy ennél többen csak egy idei MTV-s műsort néztek: a futball Európa-bajnokság döntőjét. A délutáni záróünnepséget 616 ezren tekintették meg, a tévénézők 20 százaléka.