Egy reality is lehet igényes

Vágólapra másolva!
Augusztus közepén indult a BBC-n a Maestro című reality, amely kicsit megemelheti a sokak által lenézett - mégis nagyon nézett - műfaj presztízsét.  
Vágólapra másolva!

A Maestro ugyanis nem azzal akar szórakoztatni, hogy szerepelni vágyó civileket hoz megalázó helyzetbe vagy épp celebeket éget le a közönség előtt. Jelen esetben a komolyzene áll a középpontban, így a műsor némi műveltséget is átadhat az érdeklődőknek.

Persze a szórakoztató jelleg itt is megmaradt, hisz vállalkozó szellemű hírességek is részt vesznek a produkcióban, akik ahelyett, hogy korcsolyáznának vagy táncolnának, ezúttal vezényelni tanulnak meg. Egy komplett szimfonikus zenekart kell irányítaniuk, a zsűri pedig az általuk vezényelt előadást értékeli - a győztes aztán a BBC szimfonikusaival is fellép vagy 30 ezer ember előtt.

A műsor igényességéhez az is nagyban hozzájárul, hogy a nyolc amatőr karmester között nemcsak tizedrangú hírességek találhatók, hanem olyanok is, mint például David Soul (Hutch a Starsky és Hutch-ból) vagy az eddig inkább csak elektronikus zenével foglalkozó Goldie.

A produkció honlapján elvileg mi is megnézhetnénk, miként lengetik a karmesteri pálcát a sztárok, de a videók sajnos csak Nagy-Britannia területéről érhetők el. Így marad a remény, hogy egyszer itthon is beüt valami hasonló reality.