A magyar sorozatban folytatódnak a bizarr halálesetek

Vágólapra másolva!
Az HBO-n sikerrel futott a Született lúzer című magyar rövidfilm-sorozat, így készül is a második évad.
Vágólapra másolva!

A Született lúzer hosszú idő óta az HBO Magyarország első saját gyártású produkciója volt, így igen örvendetes a sikere. A széria 2007 decemberében debütált a képernyőn, és a tervek szerint év végén érkezik a második szezonja - a forgatás a napokban indult el.

Ahogyan a sorozat első évadja, úgy a mostani is bizarr, ugyanakkor valahol humoros haláleseteket mutat be, ráadásul olyanokat, amelyek valóban megtörténtek. A kisfilmek hősei általában saját hülyeségüknek esnek áldozatul, méltóvá válva így a Darwin-díjra is.

A téma mellett a formátum is változatlan marad (egy részben két, egyenként 10-12 perces kisfilmet láthatunk), viszont a technikai kivitelezésben akad változás: az új epizódok már HD technológiával készülnek, ami sokkal jobb kép- és hangminőséget eredményez.

A második évad egyes részeit olyanok rendezik, mint a Taxidermiá-t jegyző Pálfi György, az előző szezonban már bemutatkozott Bartos Péter (Ólomidő), a 61. cannes-i filmfesztivál rövidfilm-versenyébe meghívott Erdélyi Dániel (411-Z), a többek között a Montecarló-t jegyző Fischer Gábor, illetve Vécsei Márton (Panoráma Budapest).

Az HBO ígérete szerint az új évadban hangsúlyosabb szerepet kapnak az akciójelenetek, így ezek megvalósítását is profikra bízták: kaszkadőr szakértőként Kivés György (8 mm 2., Magyar vándor, Üvegtigris, A miniszter félrelép), pirotechnikusként pedig Krasnyánszky Gyula (Én, a kém, John Adams, Sorstalanság) működik közre a produkcióban.