Discovery Channel-játék: Smash Lab

Vágólapra másolva!
A Discovery Channel szeptember 5-én, 22.00 órakor kezdődő Smah Lab című új sorozata az ütközések, rengések, robbanások és tűzgolyók világába vezeti a nézőket. Válaszolj helyesen az alábbi kérdésekre, hogy értékes Discovery Channel-ajándékcsomagot nyerhess, amely tartalmaz egy logóval ellátott 4GB USB-t, egy asztali mikrofont és pólót.
Vágólapra másolva!

A Discovery Channel Smash Lab című úttörő sorozatában merész mérnökök és formatervezők egy csoportja megpróbálja a már meglévő technológiai vívmányokat, eszközöket forradalmian új módon alkalmazni, hogy áttörő eredményeket érjenek el biztonságunk, életünk megóvása érdekében.

Forrás: [origo]

A sorozat hősei Chuck Messer, a mérnök, Kevin Cook, az ötletek kiagyalója, Deanne Bell, a rakétatudós és Nick Blair, a formatervező teszteli a meglévő technológiákat. Új biztonsági eljárásokat dolgoznak ki, mint például a földrengésbiztos ház, vagy a bombabiztos repülőgép. Mi történne például, ha a repülőgépek kifutójának végére telepített rugalmas betonkeverék, amely megállítja a pályán túlfutó repülőgépet, alkotná az autópálya elválasztósávjának betonkerítését? Meg tudna-e állítani egy elszabadult buszt úgy, hogy az utasok is túléljék a balesetet? A vonat elejére szerelt óriási légzsák vajon biztonságosan félrelökné-e az útjába kerülő autót? Be lehet-e teríteni tűzálló takaróval egy egész házat erdőtűz esetén?

Forrás: [origo]

A csapatnak van ötlete bombabiztos repülőgép, hurrikán- és földrengésbiztos ház, illetve helikopterből ledobható mentőcsónak megépítésére is. Az elméletek igazolására a legjobb módszer, ha nyomban ki is próbálják őket. A Discovery Channel hétköznapi hősei pedig nem tétováznak, hanem nekilátnak annak, hogy ötleteiket megvalósítsák.

Forrás: [origo]

A Smash Lab szeptember 5-től péntek esténként 22.00 órától látható a Discovery Channelen.

Csak három kérdésre kell helyesen válaszolnod, és részt veszel a sorsoláson. Egy e-mail címről csak egy megfejtést tudunk elfogadni, a sok választ beküldőket sajnos ki kell zárnunk.

Forrás: [origo]

A nyerteseket az [origo] e-mail útján értesíti, és közli a nyeremények átvételének pontos menetét. A nyertesek teljes listája 48 órán át elérhető lesz a tévé rovatból. A játékban az [origo] munkatársai nem vehetnek részt. A megfejtéseket ide kérjük szeptember 20-ig.

Kérdések:

1. Mi a Smash Lab csapat célja?

a) csupán a kisérletezés
b) hogy ötleteikkel sok pénzt keressenek
c) hogy biztonságosabbá tegyék a világot

2. Kikből áll össze a Smash Lab lelkes csapata?

a) merész mérnökökből és tudósokból
b) filmes trükkmesterekből
c) lelkes diákokból

3. Melyik iparágban használták először a tesztbábut?

a) autógyártásban, hogy az autók biztonságát teszteljék
b) repülőgépiparban, hogy a katapult-ülést teszteljék
c) az amerikai hadseregben, hogy a páncélozott járműveket teszteljék