Frei Tamás kalandműsora indul a TV2-n

Vágólapra másolva!
A TV2 pár hét múlva Afrikába száműz néhány hírességet, előtte azonban a tévés újságíróknak is szeretett volna egy kis ízelítőt adni a várható hangulatból. Pénteken így nem egy elegáns hotel halljába (egy sajtótájékoztató szokványos helyszínére), hanem a mogyoródi Hungaroring Adventure Parkba voltunk hivatalosak - így is megtudtuk azonban, hogy miről szól A sztárok a fejükre estek, sőt még pár szereplővel is szót tudtunk váltani.
Vágólapra másolva!

A TV2 jó néhány hírességet összecsődített egy kalandtúrára: pénteken a mogyoródi erdőben bolyongva Frei Tamás mellett például Liptai Claudiával, Bárdos Andrással, Máté Krisztával vagy éppen Demcsák Zsuzsával is összefuthatott az ember. A quadozás, mocsáron átkelés, drótkötélen való biciklizés után a csatorna megtartotta sajtótájékoztatóját is, ahol ismertette készülő produkciója, A sztárok a fejükre estek koncepcióját, és bemutatott a tízből négy résztvevőt.

Hat hét múlva indul ugyanis a TV2-n egy napi műsor, melynek keretében tíz híresség utazgat Afrikában, közelebbről Botswana, Zambia és Zimbabwe területén: a produkció realityjellegét erősíti, hogy minden héten hazajön közülük egy. Hernyóevés nem lesz - szögezi le az ötletgazda, Frei Tamás, mivel a cél éppen az, hogy a résztvevők elé a kihívásokat ne a stáb, hanem a szokatlan természeti és kulturális környezet állítsa.

A versenyzők ezért nem is egy ötvenszer ötven négyzetméteres forgatási helyszínen kókadoznak mindennapi sminkjük nélkül, hanem a fekete kontinens három országát is bebarangolják, hol sivatagos terepen, hol vad őserdőben bizonyítva helytállásukat, néha oroszlánokat kerülgetve, néha busmanokkal barátkozva. A műsor így nemcsak arra megy ki, hogy megszívassa a vállalkozó szellemű hírességeket, de szeretne megismertetni távoli kultúrákat is a nézőkkel.

Az ötlet saját kalandozásai közben pattant ki Frei fejéből, amolyan követhető ellenpéldaként a mesterséges veszélyeket teremtő realitykkel szemben. A riporter aztán Kristen van Nieuwenhuijzennel és Mark van Berkellel közösen gyúrta tovább az alapgondolatot - a holland páros egyébként már számos tévés produkció kidolgozásában vett részt, olyanokban is, mint például a Big Brother, a Széf vagy a Legyen ön is milliomos! felfrissített változata.

A kalandshow megtervezése azonban így is közel egy évig tartott, már csak a bonyolult logisztikai teendők miatt is: az ide-oda utazgató sztárokat ugyanis egy hetvenfős stábnak kell követnie. Ez azt jelenti, hogy körülbelül húsz autót, ötven sátrat és még vagy 25 tonnányi felszerelést kell folyamatosan mozgásban tartani.

Ugyanakkor persze az emberi tényezőkre is figyelni kell, ami szintén fontos szerepet kap a műsorban. Ahogyan Gyöngyössy Bence, a TV2 programigazgatója fogalmazott: "Szeretnénk, ha a műsor nemcsak a feladatokról és a veszélyekről szólna, hanem azokról a gyakran szélsőséges érzelmekről, érzelmi kitörésekről is, amiket ezek a helyzetek generálnak".

Forrás: [origo]

Márpedig ilyesmire lesz példa bőven, ha csak a játékban résztvevő házaspár temperamentumát vesszük is alapul. A tíz hírességből ugyanis egyelőre négyről rántja le a leplet a TV2: köztük van Bódi Guszti és neje, Margó is. Előbbi a kérdésünkre elmondja, szerinte az lesz számukra a legnagyobb kihívás, hogy a műsorban ellenfelekként viselkedjenek a feleségével - úgy, hogy több mint harminc éve gyakorlatilag egy napot sem töltöttek külön. A nomád élet nekik nem nagy újdonság, hisz Margóval onnan jöttek, "ahonnan a madár is megszökött", de azóta Afrikában, Kenyában is jártak már.

"Ha keményen veszed fel, akkor kiborulsz a harmadik napon, érted" - mondja Bódi, majd megkérdezi, hogy megsimogattam-e már a kígyót, amely a celebek közt jár körbe (amúgy az Állatkert sajtóreferense, Hanga Zoltán hozta magával egy zsákban), és most épp Kozsó kezében tekereg. Az Ámokfutók egykori frontembere ugyanis a műsor harmadik résztvevője, aki Frei elmondása szerint azért is került be a csapatba, mert az indián kultúra iránti rajongása azt mutatja, nyitott más népekkel, más életformákkal szemben - erre pedig nagy szükség van a botswanai dzsungelben, noha ott igen csekély az indiánok száma.

Forrás: [origo]

A negyedik játékos, akinek személye nemcsak az újságírók, de bizonyára az olvasók és a majdani nézők körében is megdöbbenést kelt, Horváth Ágnes, volt egészségügyi miniszter. Miután visszavonult a politikától, szakértőként, tanácsadóként dolgozott, a műsorral pedig valódi énjét szeretné megvillantani - mondja. Ebből nekünk már elárul valamit, amikor elmeséli, hogy pár éve autót bérelt a barátnőivel, és úgy járta be Mexikót.

Ránk ennél csak egy jóval kisebb út vár (Mogyoród-Budapest), a buszon átlapozott sajtóanyagból viszont megtudjuk még, hogy A sztárok a fejükre estek történéseit Liptai Claudia és Kovács Áron kommentálják majd - a helyszínről.