Korai Emmy-nyertesek

Vágólapra másolva!
Az Emmy-díj átadása csak a következő hétvégén lesz, de több kategória győztesei már szombaton átvehették az elismerést. 
Vágólapra másolva!

Az Emmy esetében ugyanis külön gálán osztják a díjat azokban a kategóriákban, amelyek kevésbé tartanak számot a nagyközönség érdeklődésére. Így a Creative Arts Primetime Emmy keretében kapja meg az elismerést minden háttérmunkás (a sminkestől a díszlettervezőig) és vendégszereplő, de a legjobb animációs és gyermekprogramokat is itt jutalmazzák.

Az idei gála abszolút nyertese (a csatornák közül) az HBO volt, amely összesen 16 díjat zsebelhetett be, ebből nyolcat a John Adams című minisorozatért, amely az Egyesült Államok második elnökének állít emléket. A műsorok közül ezt követi a magyarul Reklámőrültek címet kapott Mad Men, amely négy kategóriában bizonyult a legjobbnak.

Az animációs sorozatok versenyéből a Simpson család került ki győztesen, és ezzel tizedik Emmy-díját szerezte meg ebben a kategóriában. Az egyórásnál hosszabb rajzfilmeket külön díjazták, itt a South Park egy háromrészes epizódfüzére kapta az elismerést.

A vendégszereplők női ágán a Szex és New York Mirandája, vagyis Cynthia Nixon vihetett haza egy Emmyt, aki az Esküdt ellenségek alsorozatában, a Különleges ügyosztály-ban tűnt fel egy epizód erejéig. A férfiak közül az In Treatment vendégsztárja, az egyébként a Drót-ból ismerős Glynn Turman bizonyult a legjobbnak. A nyertesek teljes listája itt olvasható.