Túl szép a kínai csúnya lány

Vágólapra másolva!
Az Ugly Betty-nek elkészült a kínai változata, de a főszerepet játszó színésznőt túl szépnek találja a közönség. 
Vágólapra másolva!

Szeptember 28-án indul Kínában a nálunk Címlapsztori címmel vetített Ugly Betty helyi változata, melynek főszereplője kedden mutatkozott be a közönség előtt. A színésznő nevét egyelőre nem fedték fel: annyit lehet tudni, hogy a sorozatban Lin Wudinak hívják, így a széria címe is Ugly Wudi lesz.

Bár a hölgy - a szerep előírásainak megfelelően - vastagkeretes szemüveget és fogszabályzót viselt, az Oriental Morning Post jelentése szerint a jelenlévők így is szépnek találták. Bája az elcsúfítására szolgáló kellékeken is átsugárzott, így többen kételkednek abban, hogy alkalmas lesz-e a karakter megjelenítésére.

A színésznőről - a külsején kívül - amúgy semmit nem lehet tudni, az Ugly Wudi-t futtató Hunan Television ugyanis ezzel a titokzatossággal próbálja meg felkelteni a nézők érdeklődését. A hölgy így nemcsak hogy a nevét nem árulta el, de minden, személyével kapcsolatos kérdésre kitérő választ adott az újságíróknak.

Az Ugly Wudi egyébként többszörös átirat, hisz az alapjául szolgáló Ugly Betty sem eredeti ötlet, egy kolumbiai telenovella (Betty, a csúnya lány) nyomán született. Az amerikai adaptáció ennek ellenére vonzott már más követőket is: a Boszniában készült Ne daj se, Nina például a kolumbiai eredeti történetet vette át, de a főszereplő, Lana Gojak megjelenése inkább America Ferreráéra hajaz.