TV2 Aktív: komoly változások lesznek

Vágólapra másolva!
A TV2 Aktív című műsora igen halovány nézettségi számokat szállított múlt héten, így változások lesznek, új helyet kap a struktúrában is. Az RTL-t múlt héten megközelítő TV2 a Hal a tortán nagyon erős számainak örülhetett, a Megasztár zakója miatt bánkódhatott. Heti nézettség.
Vágólapra másolva!

Az év 38. hetében megközelítette a TV2 az RTL Klubot, a teljes, tévéző lakosság 22,1 százaléka előbbit, 22,4 százaléka utóbbit preferálta. Az MTV adására tízből egy néző volt kíváncsi általában. A kereskedelmi célcsoportban a köztévé már nem volt nagyon acélos, hat százalék alatt maradt az ötven alatti felnőtteknél. A 18 és 49 éves kor köztieknél az RTL nyert, de előnye soványka, 2,2 százalékpont. A Viasat3 múlt héten 5,8 százalékot jegyzett az ötven alatti felnőtteknél.

A hét legnézettebb műsora egy reality volt, méghozzá a Hal a tortán, ami egy erősebb estéjén (19-én) 1,7 millió nézővel lenyomta a Barátok közt-öt is, melynek legjobb eredménye (15-én) 1,69 millió tévéző volt. A Fókusz kúszott be a harmadik helyre, 1,5 millió érdeklődővel, de szépen ment a Cobra 11, a Vacsoracsata. A TV2 műsorai közül a Spangol - magamat sem értem című film hozott sok nézőt, 1,37 millióan figyelték a Napló-t, a Megasztár pedig átlagban 1,25 millió tévézőt érdekelt.

Az MTV kínálatából a Híradó zárt egy erős estét 20-án, ekkor közel egymillió nézője volt. A lottósorsolást 894 ezren figyelték, a Kékfény 814 ezer nézőt, a Tévé ügyvédje 763 ezer érdeklődőt vonzott, a Csináljuk a fesztivált pedig közel 700 ezer nézőnek volt szórakoztató. A BL-meccs közel félmilliós nézettséggel ment, és ennyien voltak kíváncsiak arra is, hogy az Egri csillagok negyvenedik ismétlésében mire megy Bornemissza Gergely Jumurdzsákkal.

A harmadik legerősebb kereskedelmi csatornánál, a Viasat3-nál továbbra is A helyszínelők a nyerő (bő 400 ezer néző), Columbo a háziversenyben második lett, 229 ezer tévéző figyelte a nyomozást, a Bár 2.0 tábora még kialakulóban.

18-49

A kereskedelmi célcsoportnál szokásos módon a két nagy kereskedelmi tévé osztozott meg a harminc legnézettebb műsoron. Itt az RTL-es szappanopera nyert, 15-én a fiatal tévézők 35 százaléka figyelte a Rózsa presszó vendégeit. A TV2 elvitte az ezüstöt és a bronzot a már említett romantikus vígjátékkal és a gasztroreality egyik adásával. Érdekes, hogy a Gálvölgyi-show és a Kész átverés csak 25 százalék körüli közönségarányt ért el, de nem bánkódik túlzottan az RTL, mert a riválisnál meg az Aktív és a Jóban Rosszban teljesít haloványan.

Napi bontás

Természetesen a legnagyobb küzdelem ezúttal is a TV2 és az RTL Klub közt zajlott. Hétfőn a célcsoportban a Barátok közt végéig utóbbi volt a nyerő, utána erős volt az NCIS, a Gyilkos számok. Kedden Rex felügyelő-vel még vezetett a TV2, de Mónika elvette tőle a csontot, este pedig a Hal a tortán szorongatta Berényiéket (a Médium ismétlései pedig alig hoznak a konyhára). Szerdán hasonló volt a helyzet, a Mónika-Híradó-Vacsoracsata tengely erősnek bizonyult, de este már House és a Született feleségek is virgoncak voltak. Csütörtökön a nyomozó németjuhász után az RTL újfent átvette a vezetést a TV2-től, egészen a Barátok közt végéig tartotta is, később viszont a TV2 egy filmmel (Feketék fehéren) leverte a Gálvölgyi show-t és a Kész átverés-t. A hét utolsó munkanapján a Hal a tortán-nak volt nagyon erős jelenléte, amúgy szinte végig az RTL vitézkedett.

Szombaton a célcsoportban a Tények még verte a hét közben erősebb RTL-es Híradó-t, és a Magellán is lenyomta a Fókusz Plusz-t, de este már kikapott a Megasztár és a Terror arcá-t sem nézték nagyobb tömegek. Vasárnap már az RTL Híradó-ja volt acélosabb, a Cobra 11 verte a Napló-t, utána viszont sokan mentek át a TV2-re a Spangol - magamat sem értem című film miatt azért, hogy a Heti Hetes-t már az ágyból nézzék.