Sötét jövőt jósol Amerikának egy sorozat

Vágólapra másolva!
Alig 30-40 év múlva játszódik az Americatown című sorozat, amely az amerikaiak tömeges kivándorlását mutatja hazájukból. 
Vágólapra másolva!

Az olaj ára az egekben, a tőzsde válságban, ráadásul még természeti katasztrófák sora is sújtja az Egyesült Államokat: Bradford Winters szerint a jelenkori tünetek pár évtized múlva oda vezethetnek, hogy az amerikaiak inkább külföldön keresik majd a boldogulásukat.

Legalábbis ezt vizionálja az HBO-nál készülő új sorozatában, az Americatown-ban. A széria címe a világszerte megtalálható Chinatownokra utal, ahol a hazájukból elvándorolt kínaiak élnek stabil közösségben. A készülő műben valószínűleg számos egyéni sorssal megismerkedhetünk, ahogy Winters előző munkájában, a Hatodik kapocs-ban is.

Míg azonban az utóbbi sorozathoz csak pár epizóddal járult hozzá, az Americatown majd' egy évtizede dédelgetett terve az írónak. Kezdetben még az USA-ban élő emigránsokról szeretett volna körképet adni, a nyerő téma körülbelül egy éve jutott eszébe - közben a megvalósítás formája is változott, hisz Winters mozifilmben és könyvben is gondolkodott.

A készülő széria producerei között találhatjuk Barry Levinsont is, akinek rendezőként vagy forgatókönyvíróként olyan klasszikus filmeket köszönhetünk, mint az Aranyoskám, a Jó reggelt, Vietnam! vagy a Zaklatás.