Nézők rakták össze az új sorozatot

Vágólapra másolva!
Csütörtök este indul a Filmmúzeumon a Páratlan évek, mely a nézők emlékei alapján állt össze.
Vágólapra másolva!

Megújult arculattal jelentkezett a napokban a Filmmúzeum, és az ígéret szerint az új külsőhöz új műsorok is dukálnak majd. Bár a Páratlan évek-et már korábban elkezdte hirdetni és szervezni a csatorna, a csütörtökön 21.50-kor debütáló dokumentumfilm-sorozatot tekinthetjük az első hajtásnak is.

A csatorna a műsorban civil szemmel ábrázolja az 1945-től egymást követő "páratlan éveket", vagyis 1945-öt, 1947-et, 1949-et és így tovább, egészen a nyolcvanas évekig. Az adott évet mindig személyes történetek segítségével mutatja be "az azt megélőknek, és azoknak a generációknak, akik eddig csak a történelemkönyvek lapjain keresztül ismerkedhettek meg közelmúltunkkal" - áll a Filmmúzeum honlapján.

A produkcióhoz már nyáron elkezdtek megfelelő alanyokat keresni: hirdetés útján toboroztak olyan magánszemélyeket, illetve családokat, akik/amelyek saját emlékeik elmondásával (vagy akár képi anyagaik közreadásával) segíthetnek megjeleníteni egy-egy páratlan évet.

A Filmmúzeumnál egyébként nem újdonság, hogy egy műsor elkészítéséhez civilek segítségét kérik: Privát filmek című sorozatuk például a nézők által beküldött családi videókat sugározza, némi zenei kísérettel.