Ókori kalandok az MTV-n

Vágólapra másolva!
Kedd este új kalandfilm-sorozat indul az m2-n, melynek segítségével a gyerekek is könnyebben eligazodhatnak a római történelemben.
Vágólapra másolva!

Ókori kalandok (A Római Birodalom rejtélyei) címmel indul történelmi sorozat a Magyar Televízió kettes csatornáján. A megtörtént eseményeket kalandos köntösbe csomagoló széria a tananyag kiegészítésének sem utolsó: hősei ugyanis az ókori Rómában élő, tizenéves gyerekek, ami megkönnyíti az azonosulást a tanulók számára.

Adott tehát négy barát, akik amellett, hogy ma is tipikus életkori problémákkal küzdenek, a történelem egyik legviharosabb korszakát kénytelenek megélni. A kalandok i. sz. 79-ben kezdődnek, ebben az évben tört ki a Vezúv és temette be Pompeji városát, illetve a Colosseum is ekkor nyitotta meg kapuit.

A húszrészes szériával aztán a következő évtizedbe is betekintést nyerhetünk, miközben olyan helyszíneket járhatunk be - a már említett Róma és Pompeji mellett -, mint Rodosz, Jeruzsálem vagy éppen Delphoi. A sorozat egyébként Caroline Lawrence külföldön nagy sikert aratott könyvéből készült.

Az Ókori kalandok nyitódarabját, A Vezúv titkai-t október 7-én 19.30-tól láthatjuk, a további epizódok pedig hétköznaponként ugyanebben az időpontban jelentkeznek. Az m2 ráadásul HD technológiával vetíti a sorozatot, így arra alkalmas készülékkel élethű minőségben figyelhetjük a vulkán kitörését vagy a Colosseum nyitóünnepségét.