Vágólapra másolva!
A Cartoon Network misztikus sorozatot készít a gyerekeknek, ami tele van izgalmasan ijesztő karakterekkel.
Vágólapra másolva!

Az ismert gyerekcsatorna a közeljövőben belekóstol a horror műfajába, de természetesen ezt is az ifjabb közönséghez igazítja: afféle Alkonyzóná-t készít, csak épp gyerekek számára, melyben egy ijesztő és titokzatos házigazda mutat be különböző történeteket.

Az élőszereplős széria Barry Yourgrau NASTYbook című könyvsorozata alapján készül - az írótól magyarul is olvashattunk novellákat az Egy ember kiugrik a repülőből, illetve a Szexegypercesek című kötetekben.

A NASTYbook egy olyan világot mutat be, amely tele van különös lényekkel, például interneten lógó boszorkánnyal vagy földönkívüli cserediákkal. "Grimm meséi modern köntösben" - mondta a tévésorozatot gyártó Worldwide Biggies feje, Albie Hecht producer.

Hecht szerint a történetek éppen megfelelők arra, hogy a gyerekeket bevezessék a horror műfajába. A mai technika segítségével ráadásul olyan speciális effekteket tudnak létrehozni, amik sokkal élőbbé teszi a történeteket - ennyivel is rávernek a kilencvenes évek hasonló kezdeményezésére, a Goosebumps-ra.

A Goosebumps úgyszintén egy gyerekeknek szóló horrorantológia volt, minden részben valami tanulsággal az ifjú nézők számára. A tévés változat eredetileg 1995 és 1998 között ment a Fox Kidsen, három teljes és egy csonka évadot ért meg.