Barátok közt, álarc mögött

Vágólapra másolva!
Tíz éve fut az RTL Klub szappanoperája, a stáb pedig egy Halloween-partival ünnepelt, ahol maszkos szörnyek énekeltek Padödö-számokat, vonzó kéjnők hallattak csilingelő kacajokat a pultnál, és szokatlanul energikus élőhalottak adomáztak bőszen pár boszorkánnyal, néhány pohár pezsgő mellett.
Vágólapra másolva!

Praktikus fehérre meszelt arcú zombinak öltözni, ha nagyszabású Halloween-partira megy az ember, mivel éjfél és több ital után egyre jobban szétcsúsznak a vonások, egyre kifejezéstelenebb lesz a tekintet, a mozgás szétesik, darabos lesz (ami zombinál külön jól jön), és a pír eltűnik, az arc sápadttá válik a hajnali törkölypálinka után. Nem mintha a Barátok közt stábja masszívan vedelt volna, de feltűnően sok volt köztük a múmia, szellem, zombi, vámpír, furcsa, nem evilági szerzet - ami persze Halloween miatt érhető is.

Mivel a szappanopera tízéves fennállását ünneplő eseménynek helyt adó objektumban kellemesen sötét volt, mint egy meghitt, üvegajtós családi kriptában, a szereplők pedig alaposan elmaszkírozták magukat, a rövid interjúkban bizakodó újságíró sokáig hezitált, hogy kihez forduljon: a vérfoltos orvosi köpenyben feszítő őrült sebészhez, a keménykalapos, szakadt gúnyába bújt, gumimaszkos élőhalotthoz vagy a Drakula-imitátorhoz? És mi van, ha az adott lény nem is szereplő, hanem valójában csak egy családtag, kísérő, vagy egy egyszerű rajongó, aki furfangosan kicselezte a biztonsági szolgálatot?

Az arabos ruhaneműben feltűnő Ábrahám Editet sikerült elcsábítani egy nagyra nőtt, de mégis mosolygós tök és maga Szörnyella de Frász mellől, így elmondta az [origo]-nak, hogy legmerészebb álmában sem gondolta az elején, hogy minimum tíz évig meg a Barátok közt. "De sokan csak a sikert, a csillogást látják, az nem, mennyi munka, mennyi tanulás és lemondás van mögötte. Nyáron négy hét csak a szünet, a többi aztán kemény, napi feladatok sora" - magyarázta.

"Az első pár hónap nem hozta a nézettséget, de a csatorna türelmes volt. Mi, színészek ebből semmit nem éreztünk, tettük a dolgunkat, nem figyelte senki a számokat" - emlékezett, mintha régen nem lett volna ennyire öldöklő a küzdelem a nézőkért. Bókunkra, hogy az életben fiatalosabb, mint a karaktere, természetesen megörül: "Ugyanabban a korban vagyok pedig, mint Klaudia. Ő például operát hallgat otthon, én ezt nem tenném, sőt, inkább a tánczenét preferálom. Ő konzervatív gondolkodásban és öltözködésben, én fiatalosabbnak hiszem magam."

Forrás: [origo]

Nézz sok képet!

Ábrahám Edit - miközben mellettünk egy megviselt múmia és egy ronda boszorkány nagyon megörül egy kalóznak, s a pulthoz invitálja - elmeséli, hogy a BK mellett nincs ideje színházra, de előtt természetesen sokat játszott. Ha nem színésznő lenne, akkor valami egészen másba fogna, érdekli a pszichológia, szereti a gyerekeket és a divat világa is vonzza. A skatulyától kicsit tart, mert ha egyszer vége lesz, nyilván a legtöbb színházlátogató Berényi Klaudiaként fog rá tekinteni. S hogy nem unja még, hogy Miklós épp tíz éve áskálódik ellene? "Ugyan, ez az egyik mozgatórugó. Amíg a tévézők ennyire szeretik nézni kettőnk állandó harcát, addig soha nem is lesz béke" - mondja, mi meg elengedjük, mert alapvetően lazítani és ünnepelni jött nyilván, nem életműinterjúra.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Nézz sok képet!

Az est további részleteit fedje a feledés jótékony homálya, boruljon a pókhálós koporsó fedele a cselekményekre, hiszen úgysem fontos valóban, ki táncolt a csábos kéjnővel, hol matatott az ork szőrös keze, ki kivel ment ki cigizni, vagy miért késett sokat és miért civilben jött a Détár-Rékasi páros (nyilván színházban volt dolguk). A képeket persze érdemes csekkolni: így szórakozott a tízéves Barátok közt stábja.