Olvasóink tévés feketelistája

Vágólapra másolva!
Egy korábbi cikkünkben összeszedtünk pár olyan tévés produkciót, melyek nagyot buktak. Olvasóink segítettek emlékezni, és nyomban feltéptek már-már begyógyult, elfeledett sebeket.
Vágólapra másolva!

Pár hete összeszedtünk néhány olyan tévés produkciót, melyek elég szép buktát hoztak a - ki tudja miben - reménykedő csatornájuknak. Főképp olyanok kerültek a listára, melyek nagyobb promóciót kaptak indulásra, melyektől sokat várt a nézősereg és a lokális kreatívok is, aztán jóformán pironkodva kellett rejtegetni őket, a teljes eltüntetésig. Persze egy szubjektív kollekcióról volt szó, és nem is akartunk nagyon visszamenni a régmúltba: halottakról jót, vagy semmit, gondoltuk, így a Big Brother 2 sem került fel, oly régen volt.

Leveleket persze kaptunk bőséggel. Rityentett Ratyli fedőnevű olvasónk szerint az egyik legnagyobb tévés bukás a Bajor-show volt az RTL-en, 2004-ben. Neki nem tetszett továbbá a Szeszélyes (ez viszont sok nézőt érdekelt, így nem volt kudarc), a Szulák- és a Liptai-show sem. Ezek valóban nem hoztak jó nézettséget.

"Ne" néven író olvasónk szerint a koncepció hibás: "Magyar embernek nem megvásárolt műsorokat kellene néznie, hanem elővenni egy-két agysejtet, és olyasmit bemutatni, ami a magyar embert leköti és szórakoztatja! De nem a siránkozó, politizáló kabaré; a társadalom egyik csücskének sarkított bemutatása!" - írja mérgesen.

Ftonyo gonosz volt, mert előjött a Vitriol-lal, ami tényleg borzalmas és igen zavaros műsor volt, hiszen ebben olyan is volt, hogy öt nő rikoltozott egyszerre, miközben hangerővel igyekeztek meggyőzni a többit. Ugyancsak emlegeti a Császármorzsák című műsort, ez az MTV kettes csatornáján ment, persze Császár Előddel, de olyan régen, hogy nem is baj, hogy vastagon borítja a feledés pora.

"Egyszer volt Geszti Péternek valami délutáni vetélkedője. A nevét sem tudni már. 1x láthattuk, szerencsére. Emlékszik esetleg rajtam kívül erre más is, vagy ez csak egy rémálom volt?" - kérdi Ági, talán a Gesztiméter-re gondolt.

Gyula nevű olvasónk a hajléktalanos műsort emlegeti bődületes buktaként, a Story tévé és Hajdú Péter közös projektjéről tényleg nem beszél senki, talán nem is nézik. Norbi a TV2-nek adott és elpocsékolt órái miatt dacos és morcos, ő Az igazság ára és A leggyengébb láncszem című műsorokat is haladéktalanul feltüntetné egy feketelistán, megemlítvén, hogy Claudia és Jakupcsek is bukott Mónika ellen. Ez nem értékítélet: a számok kegyetlenek.