A Simpson családot támadják a melegek

Vágólapra másolva!
A Simpson család rosszfiúja, Nelson nemcsak a történeten belül okoz galibát, szavai, tettei kihatnak a valóságra is.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban nemigen akad olyan hét, amikor egy-egy tévében látott jelenet miatt ne emelnék fel a szavukat a szülők, a különböző nemzetekhez tartozók vagy mondjuk a melegek. A panaszok sokszor indokolatlannak tűnnek, de ennek megítélése persze leginkább azok dolga, akik az adott csoporthoz tartoznak.

Most éppen Bart Simpson ősi ellensége, a rosszcsont Nelson Muntz került a támadások kereszttüzébe: a Simpson család halloweeni különkiadásában ugyanis azzal minősítette társa, Milhouse viselkedését, hogy "that's so gay", vagyis "ez olyan buzis". A kifejezés az adott kontextusban negatív értelmet kapott, bár az alkotók részéről valószínűleg nem volt benne sértő szándék.

A melegek jogaiért, társadalmi elismeréséért küzdő Gay, Lesbian and Straight Education Network szerint a kijelentés azonban igenis sértő volt, hisz, ahogyan a szervezet szóvivője, Daryl Presgraves fogalmazott az E! Newsnak: "A meleg fiatalok élete önmagában is elég nehéz. De ha ráteszel még egy lapáttal, és pejoratívan utalsz ezekre az emberekre, még kevesebb önbizalmuk lesz, még nehezebben tudják majd magukat elfogadtatni".

A szervezet mindenesetre nem akar túl nagy ügyet csinálni a dologból, kárpótlásként elég lenne nekik, ha Nelson meglátogatná a ThinkB4YouSpeak.com-ot, és ott küldene egy bocsánatkérő képeslapot Milhouse-nak. A Simpson család alkotói egyelőre nem kommentálták a kérést.