Verbálpornó és savazás a képernyőn

Vágólapra másolva!
Vendégségbe megy az Így tévéztek ti. A TV6 médiaügyi megmondóműsora november 10-től egy hétre a Viasat 3-ra költözik.
Vágólapra másolva!

A két műsorvezető, Carlo és Fittikém csak a képernyőn számít új arcnak, mindketten több mint tíz éve a szórakoztatóiparban dolgoznak. A TV6-on szeptember 29. óta minden hétköznap este 10-kor indul a "savazás".

Hogyan kezdődött az egész?

Carlo: - Gerillamarketinggel szerettük volna felhívni a figyelmet arra, mi megy ma a tévékben. Kerestünk egy ötletet, hogyan lehetne előtérbe kerülni, mert több mint tíz éve a háttérben dolgozunk. Tudtuk, nem kell ehhez szilikoncsöcs meg ilyesmi, ezért csináltunk egy blogoldalt, aztán kimentünk Hajdú Péter esküvőjére lufikkal - rajtuk az igyteveztek.blog.hu logójával, szét is kapkodta a tömeg. Transzparenseket is vittünk, feltűnősködtünk, hogy szerepeljünk a sajtóban. Másnap a bulvárújságok csak találgattak, mit kerestünk az esküvőn, meg is kérdeztek minket, de nem nyilatkoztunk.

És a Viasat3 hogyan talált rátok?

Fittikém: - Az eset után elfogadtuk a Mokka meghívását, felkészülten mentünk, át akartuk adni Hajdú Péteréknek a nászajándékunkat, egy videoklipet. Nem engedték, pedig abból is csak az derült volna ki, hogy mi az esküvőt nem rontottuk el, hanem emeltük annak fényét. A Mokká-ban elmondtuk, hogy itt vagyunk, akinek szüksége van két ilyen szabad szájú, szószátyár, ámde kedves fiatalemberre, keressen meg minket. Így találkoztunk a Viasat3-mal augusztus végén. Egy hónappal később már indult is a saját műsorunk a csatornán.

Ha igaz, hogy bemelegítő emberként dolgoztatok, akkor a televíziózás eddig sem állt távol tőletek.

Fittikém: - Valóban bemelegítő emberként kezdtük, sőt, a mai napig ezt is csináljuk. A mi feladatunk a show előtt és alatt a közönség mosolyszélességének, tapsának kontrollálása és megsegítése. De emellett mind a ketten 10-15 éve verbális, kommunikatív jelleggel műsorvezetésből, megmondásból, rendezvények irányításából élünk. Most beültettek minket egymás mellé a stúdióba, ahol élőszerűen rögzítjük a műsorokat. A felvételekben benne maradnak a bakik és a mi kis vitáink, mert mindig is ilyenek voltunk, és ilyenek is szeretnénk maradni. Őszintén és humorosan tárjuk a nézők elé a tévés tévedéseket. De a cél az, hogy Magyarország nézhető műsorait, a szépen csillogó dolgokat is bemutathassuk.

Bátran fogalmaztok a műsorban. Volt már olyan, aki megsértődött a kommentárokon?

Carlo: Még nem találtak meg minket perrel, de ha bárki ilyet szeretne, szívesen látjuk a műsorunkban. Élő adásban is hajlandók vagyunk a vitára. Csak a pirítás a lényeg, a savazás. De fontos, hogy mi máshol már publikált műsorrészleteket veszünk elő, nem közvetlenül fikázunk le embereket és produkciókat. Sokszor a háttérben felmerült dolgok is sorra kerülnek, akár mi magunkat is savazzuk. Nem zavar, ha beszólnak, én a földről is szeretem megenni a leesett sült krumplit. Vállaljuk a kritikát. Sőt, ha minket kezdenének el parodizálni, az nagy elismerés lenne.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A TV6-on és így a Viasat3-on is a megszokott stílusotokban jelentkeztek?

Fittikém: Mindenképpen. Az őszinteség a legfontosabb akkor is, ha vendégségbe megyünk a nagytestvérhez. Ott leszünk, szedünk levest, bontunk kólát, de a szabadszájúságunkat vissza kell fognunk, mert 12-es karika van a sarokban. Szeretnénk, ha a Viasat3-ról sokan átjönnének majd velünk a TV6-ra is. Az most már lejárt, hogy otthon szidunk dolgokat, amihez semmi közünk. Jó lenne, ha a tévénézők látnák, hogy van két forma, akik a tévében kimondják, amit ők otthon sem. És ha beküldenek valamit, ami nekik nem tetszik, ez a két forma megbeszéli. Kritikus tömeg, netre fel! - ez a fő mondanivalónk.

Hány adásra szerződtetek?

Carlo: A próbaadás után rögtön szerződést kötöttek velünk, a részletekbe nem mennénk bele, de az biztos, hogy idén ott leszünk a képernyőn. Elég jó a nézettségünk, jól menő műsorokat is megvertünk már.

Meddig lehet egy ilyen típusú műsort csinálni?

Fittikém: Akármeddig. Szerinted mennyire magasan van a fönn? Attól egyáltalán nem félünk, hogy a hazai televíziózásban megszűnnek a bakik, a hibák, az oda nem illő részletek. Sokáig lesz még lehetőségünk, hogy ezt kikarikírozhassuk.

Carlo: Most itt vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy itt is maradunk, ha lehet, szeretnénk majd továbblépni. Én 75-90 éves korig tervezek élni + rezsi, + üveg. Abba még sok minden belefér, még a verbálpornó is.

Szerepi Hella