Oprah búcsút inthet a show-jának

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok legbefolyásosabb tévés személyisége, Oprah Winfrey új szerepet vállalt, ezért le kéne mondania a régiről.
Vágólapra másolva!

Oprah nem fordít teljesen hátat a televíziózásnak, "csupán" a nevével fémjelzett beszélgetős műsort passzolhatja le, és azt is csak 2011-ben. Igen hosszú sorozat érne véget ezzel, a műsorvezető ugyanis 1986 óta viszi a show-t.

Távozása más tekintetben is átalakítaná kicsit a tévés világot, hisz a produkció már egy ideje a legnézettebb amerikai talkshow-nak számít, és a közvélemény formálására is óriási hatással van: a műsorvezető egy adásban például a Katedrális című regényről beszélt, mire a könyv a legkeresettebb árucikké vált az amazon.com-on.

Oprah egy új projekt, konkrétan saját tévécsatornája miatt mondhat búcsút show-jának: az Oprah Winfrey Network (röviden OWN) ugyanis jövőre indul a Discovery Communications égisze alatt - a Discovery pedig elvárja új partnerétől, hogy 2011-ig fejezze be más adóknál folytatott tevékenységét.

A műsorvezető azonban így is nagyon lelkes, hisz - mint egy korábbi nyilatkozatában említette - hiányzik neki az irányítás lehetősége, hogy minden szinten beleszólhasson produkcióiba: az OWN esetében ez megvan, a programokért és az arculatért is ő felel.