Muppet Show-ra vágynak

Vágólapra másolva!
Gyakori a tévés remake, egyre több régi sorozatot forgatnak újra, frissítenek fel. A Muppet Show lesz a következő?
Vágólapra másolva!

Gyakran találkozik az amerikai (és egy évvel később a magyar) tévéző felújított, újraforgatott sorozatokkal, melyek egykor sikeres szériákra épülnek, ilyen az új Knight Rider vagy a 90210. Most lehet, hogy Topi maci, Breki béka és Miss Röfi is feltámad, legalábbis sokan szeretnék.

30 és 40 éves kor közti amerikaiakat kérdeztek meg a napokban, mely régi show-t látnák szívesen újra képernyőn. A nosztalgia nagy úr, az 1976 és 1981 közt, Jim Henson által kreált figurákkal készült Muppet Show találta magát a lista elején. Második a The A-Team lett, mely itthon A szupercsapat címmel ment, ezt 1983 és 1987 közt forgatták. Harmadik helyre a BBC egyik gyerekműsora, a Crackerjack ért be, de olyanok is szerepeltnek a tízes listán, mint az Addams Family.

A kutatást végző Zed Media igazgatója, Kevin Murphy arra a nem meglepő következtetésre jutott, hogy nagyon erős érzelmi kötődés él az emberekben a gyerekkorukban látott sorozatok, rajzfilmek iránt, ugyanakkor egyértelmű a trend, hogy akárcsak a divatban, a televíziózásban is erősen jelen van a retró.