Furfangos csavar a New York-i helyszínelőkben

Vágólapra másolva!
Szerda este ment le az Egyesült Államokban a New York-i helyszínelők 100. epizódja, a meglepetés egy érdekes csavar volt.
Vágólapra másolva!

A New York-i helyszínelők a Helyszínelők-sorozat második spin-offjaként, a Miami helyszínelők után két évvel jelentkezett: az első adást 2004. szeptember 22-én láthatták a nézők.

A főhelyszínelőt, az elődeinél némileg filozofikusabb, holisztikus gondolkodású Mac Taylort is hamar megszerette a közönség, olyannyira, hogy alig két hónappal a premier után a Spike TV már epizódonként 1,9 millió dollárt fizetett az ismétlés jogáért - ez volt az addigi legmagasabb összeg, amit másodsugárzásért kiadtak.

A népszerűséghez bizonyára az is hozzájárult, hogy a három főszereplő közül a Mac Taylort alakító Gary Sinise a legnagyobb név: a Forrest Gump-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, emellett pedig olyan filmekben játszott, mint az Apollo 13, a Halálsoron vagy a talán legjobban sikerült Steinbeck-adaptáció, az Egerek és emberek.

A három Helyszínelők közül a New York-i az időjárás miatt is érdekes lehet: a Nagy Alma ugyanis az egyetlen helyszín, ahol van rendes tél. Ez nemcsak változatos hátteret és hangulatot eredményezhet, de a helyszínelők munkájába is színt vihet például a hóban és a jégben található nyomok elemzésével.

A New York-i helyszínelők szerdán érkezett a 100. epizódjához, amit egy jópofa csavarral ünnepeltek meg a készítők: Mac Taylor ezúttal olyan gyilkosságok helyszínén nyomozott, melynek áldozatai kivétel nélkül a névrokonai, vagyis Mac Taylorok voltak.