Érkezik az idei Emmy-rekorder

Vágólapra másolva!
Az idei Emmy-díjak közül a John Adams kapta a legtöbbet: nemsokára az HBO-n ellenőrizhetjük, hogy miért.
Vágólapra másolva!

A John Adams című történelmi széria 13 Emmy-díjat zsebelt be az idén, köztük olyan fontosakat is, mint a legjobb minisorozatnak járó elismerés vagy ugyanezen kategória legjobb színészének, színésznőjének, illetve forgatókönyvének járó díja.

Már a sorozat alapjául szolgáló regény, David McCullough alkotása is nagy sikert ért el: szerzőjének Pulitzer-díjat hozott, és az egyik legnagyobb példányszámban kelt el az amerikai történelmi életrajzok közül. A könyv és a film ugyanis az Egyesült Államok második elnökét, John Adamset eleveníti meg.

Az egykori elnök figurája több szempontból is érdekes: egyrészt a még igen képlekény történelmi helyzet, másrészt feleségével való viszonya miatt. Adams és neje, Abigail 54 évig éltek boldog házasságban, amit az egyik legmegindítóbb szerelmi történetnek tart az amerikai közvélemény.

John Adamset Paul Giamatti jeleníti meg, akit például a Kerülőutak-ban vagy A remény bajnoká-ban láthattak a nézők: mindkét alakításáért Golden Globe-ra, utóbbiért pedig Oscarra is jelölték. Hasonló nevezésekkel a feleség megszemélyesítője, Laura Linney (Kinsey, Apu vad napjai) is büszkélkedhet. A széria producere Tom Hanks volt.

A hétrészes minisorozat decemberben, alig néhány hónappal az amerikai premier után lesz látható az HBO-n.