Jótékonykodik a Duna TV

Vágólapra másolva!
A Duna TV tematikus hétvégét tart a nélkülöző gyerekek megsegítésére, dokumentum- és játékfilmekkel, adománygyűjtéssel. 
Vágólapra másolva!

A gyermekszegénység hazánkban is komoly probléma: "Magyarországon a becslések szerint 700 ezer kiskorú él nagyon szűkös körülmények között, és minden negyedik gyermek olyan családban nő fel, ahol a napi egyszeri étkezés is luxusnak számít" - olvashatjuk a Duna TV honlapján.

Az ő megsegítésükre szervez a csatorna jótékonysági hétvégét a Cimbora Alapítvánnyal közösen. A december 5-től 7-ig tartó, Koldus és királyfi címet kapott műsorfolyamban sok családi, vallási és politikai program kap helyet, de külön e célra készített dokumentumfilmek, portréfilmek is adásba kerülnek, melyek szegénységben élő magyarországi családokat mutatnak be a nézőknek.

A hétvégén számos játékfilmet is láthatunk a témában, december 6-án 22.10-től például az Iszka utazásá-t adja a Duna TV. December 5-én 22.35-től A titok gyermekei című török-magyar koprodukció megy, egy kisfiú története, aki nevelőapja brutalitása elől menekülve, az isztambuli pályaudvaron húzza meg magát.

December 6-án jön még egy többszörösen díjazott iráni alkotás, A fűzfa és a szél, majd egy kétrészes olasz film, Don Luigi, a szegények papja első része. A folytatást másnap tekinthetik meg az érdeklődők, mint ahogy a Kína szegénységét bemutató Xiao Yan története és az Oscarra jelölt Salaam Bombay is ekkor kerül adásba.